Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ συζητά νέο σχέδιο εκεχειρίας - Biden: Ο πόλεμος στη Γάζα «πρέπει να σταματήσει»

Το Ισραήλ συζητά νέο σχέδιο εκεχειρίας - Biden: Ο πόλεμος στη Γάζα «πρέπει να σταματήσει»
Ο επικεφαλής της Mossad, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, David Barnea συναντήθηκε στο Κατάρ με τον αρχηγό της CIA Bill Burns και τον Καταριανό πρωθυπουργό
Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι συζήτησε με τους διαπραγματευτές στο Κατάρ ένα νέο σχέδιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος εναντίον της Hamas στον παλαιστινιακό θύλακα και εναντίον της Hezbollah στον Λίβανο.
Ο επικεφαλής της Mossad, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, David Barnea, συναντήθηκε στο Κατάρ με τον αρχηγό της CIA Bill Burns και τον Καταριανό πρωθυπουργό, για να συζητήσουν αυτό το «νέο σχέδιο συμφωνίας» ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Οι συζητήσεις «θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες μεταξύ των μεσολαβητών και της Hamas» ώστε να εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτές οι συνομιλίες και να γίνει προσπάθεια να οδηγηθούν σε μια συμφωνία, πρόσθεσε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το σχέδιο περιλαμβάνει προηγούμενες προτάσεις αλλά λαμβάνει υπόψη και τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.
Χθες Κυριακή, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi, η χώρα του οποίου μεσολαβεί, μαζί με τις ΗΠΑ και το Κατάρ, για τον τερματισμό του πολέμου, πρότεινε μια διήμερη εκεχειρία, κατά την οποία θα απελευθερωθούν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές.
Μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις «για την πλήρη κατάπαυση του πυρός και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας» στον θύλακα.
Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στο Ντέλαγουερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τόνισε ότι ο πόλεμος στη Γάζα «πρέπει να σταματήσει».
«Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός (σ.σ. στη Γάζα). Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει», επανέλαβε με έμφαση.
Ο Biden πρόσθεσε ότι θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για μια κατάπαυση του πυρός, μετά την πρόταση της Αιγύπτου για διήμερη εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, η οποία παρουσιάζεται ως το πρώτο βήμα για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης