Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι «ναυάγιο» σε αργή κίνηση…

El-Erian: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι «ναυάγιο» σε αργή κίνηση…
«Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστούν διάσωση, μέχρι οι αρχές να κοινοποιήσουν τα βασικά αίτια των δημοσιονομικών προβλημάτων», επισήμαινε σε σημερινές δηλώσεις του ο M. El-Erian, επικεφαλής της Pimco.
Το δημοσιονομικό «ναυάγιο», σε αργή κίνηση, θα παρασύρει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, μετά την Ισπανία, το Βέλγιο και ύστερα την Ιταλία, σύμφωνα με τον El-Erian. «Ο πρώτος κανόνας της διαχείρισης κρίσεων δεν έχει επιτευχθεί από τους Ευρωπαίους – Περιλαμβάνει την πρόληψη και όχι την αντίδραση, διότι όσο απλώς αντιδράμε, η κρίση θα διαιωνίζεται», τόνισε ο επικεφαλής της Pimco. Ο ίδιος διατείνεται ότι όταν θα "ξυπνήσουμε" από τον εφιάλτη της κρίσης, η Ευρώπη θα είναι πολύ διαφορετική....
Ο El-Erian, ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία του για τους ισολογισμούς και τα θέματα φερεγγυότητας, τα οποία πρέπει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. «Αν δεν δούμε βελτίωση στο θέμα της ρευστότητας και των ισολογισμών, αναμένεται η μετάδοση της κρίσης χρέους να συνεχιστεί και ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές είναι πιθανό να κινηθούν προς αγορά εξωευρωπαϊκών ομολόγων, τα οποία βέβαια θα πωλούνται ακριβότερα, λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης», προσθέτει ο ίδιος.
Τέλος, επισημαίνει ότι οι αναδυόμενες αγορές με ισχυρά αποθέματα, ποιοτικά εταιρικά ομόλογα και δικά τους νομίσματα είναι πιθανό να «μολυνθούν» από την κρίση χρέους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης