Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μητσοτάκης – Zelensky: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Μητσοτάκης – Zelensky:  Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας
Διμερή συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron είχε το απόγευμα της Πέμπτης (9/2/2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν την ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.
Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την στήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης