Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τζίρο η υποχώρηση – Πιέσεις σε τράπεζες – Ποια αποτελέσματα επηρέασαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τζίρο η υποχώρηση – Πιέσεις σε τράπεζες – Ποια αποτελέσματα επηρέασαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε σταθεροποιητικά έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και με υψηλό τζίρο. Ακόμα και αν εξαιρεθούν τα πακέτα ο καθαρός τζίρος δεν είναι μικρός αφού είναι πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Πιέσεις ασκήθηκαν κυρίως σε Πειραιώς και Εθνική και μαζί με τη Eurobank είχαν υψηλό τζίρο. Λίγο κάτω από τις 1.450 μονάδες έκλεισε ο Γ.Δ. Αύριο η αγορά είναι κλειστή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η δημοσίευση και ο όγκος είναι μεγάλος. Ακόμα δεν έχουμε προλάβει να τα δούμε όλα στο επίπεδο που θέλουμε. Θα γίνει όμως και θα επικαιροποιήσουμε και τις επιλογές μας… Σημειώνουμε πάντως πως αυτή τη φορά ελάχιστες έμειναν να περιμένουμε να ανακοινώσουν μέχρι αργά το βράδυ όπως άλλες φορές. Είδαμε επίσης καλά αντανακλαστικά από επενδυτές. Μόλις δημοσιευόταν κάποιος ισολογισμός αμέσως βλέπαμε κίνηση εκεί που κάτι δεν άρεσε ή κάτι άρεσε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν άρεσαν μάλλον τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Πειραιώς και είδαμε πιέσεις στη μετοχή και μάλιστα με όγκο. Η ΠΕΙΡ στο -3,30%, η ΑΛΦΑ στο -1,70%, η ΕΤΕ στο -1,43% και η ΕΥΡΩΒ αμετάβλητη.

FTSE 25: Σήμερα ολοκληρώνεται ο μήνας και έτσι θα έχουμε στα μέσα του επόμενου μήνα τα αποτελέσματα. Υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις και μένει να δούμε πόσες θα είναι τελικά οι αλλαγές.

ΕΛΠΕ: Κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα και στο τέλος έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +2,37%.

AEGEAN: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη. Στα 12,60 ευρώ και στο +1,94%.

MEDICON: Τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως θα τα θέλαμε, αλλά έχει πέσει τόσο η μετοχή που είναι πάλι φθηνή. Στα 1,35 εκατ. ευρώ από 2,61 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη. Από την άλλη είχαμε πώληση χθες μετοχών από insider, δηλαδή εντός της κλειστής περιόδου. Είχε ειδικό λόγο ή δεν κατάλαβε ότι ήταν στη λεγόμενη «κλειστή περίοδο»; Στα 3 ευρώ και στο +0,33%.

FIERATEX: Αν και ξεκίνησε σήμερα και έκανε και καλό όγκο συναλλαγών, το μεσημέρι ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως δεν προλαβαίνει να δημοσιεύσει αποτελέσματα και άμεσα τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης. Θα ενημερώσει με άλλη ανακοίνωση πότε θα δημοσιεύσει.

ΜΕΖΖ: «Φωτιά» πήραν οι μετοχές της κατηγορίας με αφορμή τη μεγάλη υπεραξία που είχε το Cairo στην αποτίμηση των ομολογιών του. Ουσιαστικά η πληρωμή senior ομολόγων έδωσαν βελτιωμένη αποτίμηση. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαμε να δούμε αλλαγή αποτίμηση και στα άλλα, αν συντρέξουν οι ίδιοι λόγοι. Στη χρήση 2023 δεν είχαμε μάλλον τέτοιο λόγο. Και οι 4 μετοχές με άνοδο άνω του 9%.

ΕΛΒΕ: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα και κυρίως μας αρέσει η νέα διανομή 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Ομόλογο εδώ και πολλά χρόνια η συγκεκριμένη μετοχή. Στα 4,94 ευρώ έκλεισε με ελάχιστο όγκο.

REVOIL: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και κατέγραψαν σημαντική άνοδο με βελτιωμένες συναλλαγές. Στα 1,70 ευρώ και στο +5,59% με όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Προφανώς και έχοντας πλέον μόλις 15% της συνολικής δραστηριότητας και βλέποντας πως είχε και πάλι μεγάλες ζημιές, δε θεωρούμε πως αδικείται στο ταμπλό στην αποτίμηση των 29,3 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Άντε πάλι! Τεράστιες και πάλι οι απομειώσεις. Αλήθεια γίνεται μέσα σε δύο χρήσης να έχει 3+3 εκατ. ευρώ διαγραφές; Τι άλλο έχει να βγάλει άραγε; Είχε πάει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1,60 ευρώ αλλά μόλις είδαν οι επενδυτές τον ισολογισμό, γύρισε αμέσως και μέχρι τα 1,43 ευρώ. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,7% και στα 1,44 ευρώ.

Q&R: Η ανακοίνωση της αύξησης ανησύχησε κάποιους επενδυτές όπως φάνηκε από την πορεία της μετοχής στο ταμπλό, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια από κάποιους. Προφανώς και αυτοί που μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαια μαζεύουν τις μετοχές αυτών που δεν μπορούν να μπουν στην αύξηση. Τεράστιος ο όγκος συναλλαγών πάλι. Στα 1,2860 ευρώ και στο -6,81% με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Εντυπωσιακά τα νούμερα και η διανομή μερίσματος είναι εξαιρετική εξέλιξη. Βέβαια πλέον η τιμή της μετοχής δεν είναι 0,50 ευρώ ή 1 ευρώ που ήταν παλιά. Τώρα είναι στα 3,24 ευρώ με την αποτίμηση να είναι 61 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης