Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Υπονοούμενα» Michel (ΕΕ) σε Ισραήλ για το μακελειό στη Rafah - «Η συμφωνία μας, βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

«Υπονοούμενα» Michel (ΕΕ) σε Ισραήλ για το μακελειό στη Rafah - «Η συμφωνία μας, βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου»
«Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε σήμερα 27/5 την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη Rafah, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
«Είναι φρικτό να βλέπεις αθώους Παλαιστίνιους πολίτες να σκοτώνονται στην πρόσφατη επίθεση. Δεν υπάρχει ασφαλής ζώνη για τους εσωτερικά εκτοπισμένους στη Rafah. Καλώ την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) και να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της επίθεση στηRafah.
Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός. Προτρέπω το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο να γίνονται σεβαστά.
Υπενθυμίζω στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Iσραήλ βασίζεται και πρέπει να συνεχίσει να βασίζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τις αξίες μας», αναφέρει ο Charles Michel στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Χ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης