Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω επιδείνωσης στα ομόλογα – Στο -0,74% o S&P 500, o Nasdaq -0,58%

Πτώση στη Wall, λόγω επιδείνωσης στα ομόλογα – Στο -0,74% o S&P 500, o Nasdaq -0,58%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Κεφάλι πήραν οι πωλητές στη Wall Street την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 μετά τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης στον Nasdaq, με πολλά χαρτοφυλάκια να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη, αφορμώμενα από την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων.
Σε πρωταγωνιστές της πτώσης αναδείχθηκαν μεγάλα ονόματα, όπως η Microsoft, η Alphabet και η Meta – όλες στο κόκκινο.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,06% στις 38.441 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,74% στις 5.266 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,58% στις 16.920 μον.
φασδφσδασφαδσφαδ.JPG
Στο ταμπλό, όπως προειπώθηκε, Microsoft, Alphabet και Meta κατέγραψαν πτώση 0,27%, 0,35% και 1,16% αντίστοιχα... 
Εκτός τεχνολογίας, η American Airlines υποχώρησε περισσότερο από 13% αφού το guidance για το β’ τρίμηνο ήταν αρνητικό, παρασύροντας πτωτικά και Southwest Airlines (-3%).
Από την άλλη πλευρά, η Dick's Sporting Goods εκτινάχθηκε στο +16%, λόγω των ισχυρών κερδών και των θετικών κατευθυντήριων γραμμών.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,61% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,98%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε 0,7% στα 83,61 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,7% στα 79,25 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 2.364 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0808 δολ.

«Οι μετοχές δέχονται πλήγμα στις περισσότερες μεγάλες αγορές καθώς η κακή κίνηση των τιμών στις ΗΠΑ από την Τρίτη συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη», έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge.
«Το αφήγημα αρχίζει να ξεθωριάζει, με τους επενδυτές να ανησυχούν για μια εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού...
Παράλληλα, ορισμένες βιομηχανίες αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του αποπληθωρισμού/αποπληθωρισμού στα EPS τους» σημείωσε.
«Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται από τις αρχές Απριλίου ώς τα μέσα Μαΐου αλλά οι επιχειρήσεις έγιναν πιο απαισιόδοξες όσον αφορά το μέλλον ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό», σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης