Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,51% - Αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,51% - Αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ευρωεκλογές, εν αναμονή της ανόδου των εθνικιστικών κομμάτων και της αλλαγής των συσχετισμών στις Βρυξέλλες
Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αβεβαιότητας για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, παρά τη μείωση επιτοκίων κατά 0,25%, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ευρωεκλογές, εν αναμονή της ανόδου των εθνικιστικών κομμάτων και της αλλαγής των συσχετισμών στις Βρυξέλλες.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,51%, στις 18.557 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,48%, στις 8.245 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.001 μον. με πτώση 0,48%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.660 με απώλειες 0,5%.

Σε άλλες περιοχές, οι αγορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν τα κινεζικά οικονομικά στοιχεία.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απρόσμενη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή του γερμανικού μεταποιητικού τομέα υποχώρησε 3,9% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Απρίλιο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην έκθεσή της.

Στο 0,3% η ανάπτυξη σε ευρωζώνη και ΕΕ το α' 3μηνο του 2024

Στο 0,3% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το α' τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσε -επίσης- αύξηση 0,3% στο ΑΕΠ της σε τριμηνιαία βάση. Σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2023, η Ευρωζώνη σημείωσε ανάπτυξη 0,4%, αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, ενώ η εκτίμηση της ΕΕ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από 0,4% σε 0,5%.
Eurostat.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης