Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: O Zelensky απέτυχε στην Ελβετία, δεν μπόρεσε να διευρύνει τη στήριξη στην Ουκρανία

Bloomberg: O Zelensky απέτυχε στην Ελβετία, δεν μπόρεσε να διευρύνει τη στήριξη στην Ουκρανία
Η Ρωσία εμφανίζεται ως κληρονόμος της ΕΣΣΔ στις σχέσεις με Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική
Οι προσπάθειες του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να διευρύνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στην Ουκρανία μέσω της Διάσκεψης στην Ελβετία απέτυχαν, αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσπάθειες του Zelensky να κερδίσει ευρύτερη υποστήριξη για τη χώρα του στην παγκόσμια σκηνή απέτυχαν στη Σύνοδο της Ελβετίας καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει χώρες από τον παγκόσμιο Νότο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ρωσία κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι.
Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελικό ανακοινωθέν της Διάσκεψης.
Πλέον, εκτιμάται – σύμφωνα με το Bloomberg - ότι καθίσταται αδύνατο για το Κίεβο να ζητήσει την υποστήριξη αυτών των χωρών.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η δημιουργία μιας ευρείας παγκόσμιας συμμαχίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας αποτέλεσε τη βάση της διπλωματικής ατζέντας της ουκρανικής ηγεσίας.
Σύμφωνα με τον Camille Grand, αναλυτή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, η αποτυχία του Ουκρανού προέδρου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιρροή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, «είναι σε θέση να παρουσιαστεί ως κληρονόμος της Σοβιετικής Ένωσης στις σχέσεις με Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης