Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριαντόπουλος για «Thessaly Evros Pass»: Από την πρώτη μέρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 89.000 - Θα εκδοθούν 32.000 vouchers

Τριαντόπουλος για «Thessaly Evros Pass»: Από την πρώτη μέρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 89.000 - Θα εκδοθούν 32.000 vouchers
Ένα από τα δύσκολα έργα είναι η μετεγκατάσταση του χωριού Mεταμόρφωση, σύμφωνα με τον Χρ. Τριαντόπουλο
Σχετικά Άρθρα
Τις 89.000 έφτασαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Thessaly Evros Pass» που άνοιξε την Τρίτη (26/6), σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματιακής Κρίσης και Πολιτικης Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλο.
Ο κ. Τριαντόπουλος μιλώντας στο ΕΡΤNews για το πρόγραμμα «Thessaly Evros Pass», δήλωσε ότι «η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από την πρώτη μέρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 89.000 και αναμένεται να αυξηθούν. Είναι πολύ ελκυστικό επειδή δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια» και πρόσθεσε ότι θα εκδοθούν 32.000 vouchers.

Για πληγείσες περιοχές

Σχετικά με το πώς προχωράει η αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματιακής Κρίσης και Πολιτικης Προστασίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η μόνη περιοχή που υπάρχει ακόμα νερό είναι αυτή της λίμνης Κάρλα.
Ωστόσο, όπως είπε, «το νερό φεύγει με πιο γρήγορους ρυθμούς απ΄ ότι εκτιμούσαμε. Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε βροχές και έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Για τα χωράφια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανάπτυξε και διέθεσε ένα πρόγραμμα στήριξης 42-43 εκατ. ευρώ στους αγρότες της περιοχής για την παραγωγή που χάνουν για τα δύο χρόνια – αυτό που έχουμε και το επόμενο – με αποτέλεσμα όλες οι καλλιέργιες που ήταν κάτω από το νερό, να έχουνε λάβει αυτή την ενίσχυση έγκαιρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μιλάμε για ζημιές που αγγίζουν περίπου τις 10.000 περιπτώσεων».
Κατά τον ίδιο, ένα από τα δύσκολα έργα είναι η μετεγκατάσταση του χωριού Mεταμόρφωση, που είχε πλημμυρίσει και τα προηγούμενα χρόνια. «Στη σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα οι μελετητές παρουσίασαν τα σχέδια, ώστε να μετακινηθεί ολόκληρο το χωριό σε άλλη περιοχή σε χώρο του Δήμου Παλαμά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ξανά αυτές τις επώδυνες καταστάσεις οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Νομοσχέδιο για ιδιωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για ιδιωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι πριν από την διακυβέρνηση της ΝΔ δεν υπήρχε πλαίσιο κρατικής αρωγής. Το 2022 η αποζημίωση σε αγρότες και σε επιχειρήσεις ήταν 4,5 χιλιάδες, γεγονός που δείχνει ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να σταθεί το κράτος δίπλα στον επιχειρηματία, να σταθεί δίπλα στον αγρότη και να τον στηρίξει μετά από τη φυσική καταστροφή. Η υποχρεωτικότητα μπαίνει σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κύκλο πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις πλέον θα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση».
Τόνισε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει η κρατική αρωγή.

Για Τέμπη

Τέλος, για την υπόθεση των Τεμπών και για το πώς θα κινηθεί εάν κληθεί να καταθέσει στη Βουλή σε περίπτωση που κατατεθεί δικογραφία, ο κ. Τριαντόπουλος είπε πως «έχω απαντήσει θεσμικά για την υπόθεση και αν χρειαστεί θα το κάνω ξανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης