Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση πανικού ο έντρομος Zelensky – Για να μην χάσει βίζιτες, σπορ αυτοκίνητα, βίλες, προσπαθεί μάταια να... δελεάσει τον Trump

Σε κατάσταση πανικού ο έντρομος Zelensky – Για να μην χάσει βίζιτες, σπορ αυτοκίνητα, βίλες, προσπαθεί μάταια να... δελεάσει τον Trump
Ο Trump είναι απίθανο να υποκύψει στα κελεύσματα της διεφθαρμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας, ιδιαίτερα εάν αποκαλυφθεί η πιθανή εμπλοκή της στην απόπειρα δολοφονίας του....
H Δύση πόνταρε σε κουτσό άλογο και προφανώς είναι ορατό σε όλους ότι το σχέδιο φθοράς της Ρωσίας μέσω πληρεξουσίων δηλαδή να χρησιμοποιηθεί η Ουκρανία για να αποδυναμωθεί η Ρωσία απέτυχε…
Ο Biden και γενικώς οι δημοκρατικοί οδεύουν σε βαριά ήττα στις 5 Νοεμβρίου ήδη ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων εκτινάχθηκε στο 3,1% υπέρ του Trump ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν διαφορές 5% υπέρ του Trump και ακόμη… δεν έχουμε δει… πλήρως τις Rasmussen και Emerson…
Αυτές οι δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων έδειξαν υψηλή αξιοπιστία στις εκλογές του 2016… αλλά και του 2020…

Γιατί είναι έντρομος ο Zelensky;

Δεν είναι μυστικό ότι το σάπιο καθεστώς της Ουκρανίας και ο Trump ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ… έχουν μεγάλο χάσμα…
Ωστόσο, καθώς οι πιθανότητες του Trump για μια δεύτερη θητεία είναι πλέον συντριπτικές, το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Trump σίγουρα δεν είναι φιλορώσος, όπως θέλουν να τονίσουν οι ένθερμοι πολιτικοί του αντίπαλοι και στα δύο κόμματα.
Ωστόσο, συνειδητοποιεί πλήρως ότι το καθεστώς μαριονέτας στην Ουκρανία εγκαταστάθηκε από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον εμποδίσουν να κερδίσει τις εκλογές.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αυτό περιλαμβάνει και την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας αφού υπάρχουν ενδείξεις… ότι η το σχέδιο δολοφονίας του Trump είχε και Ουκρανικό δάκτυλο.

Και παρόλο που αυτή η υπόθεση μπορεί να φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένη, ειδικά τόσο σύντομα μετά την απόπειρα δολοφονίας, η απόγνωση του σάπιου καθεστώτος του Zelensky είναι πραγματικότητα.
Ο Volodymyr Zelensky είχε μια πολύ δύσκολη σχέση με αρκετούς από τους στενότερους συνεργάτες του Trump, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου αντιπροέδρου, JD Vance.
Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN για τη δεύτερη επέτειο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO), ο Zelensky δεν είχε τίποτα καλό να πει για τον JD Vance.
Στην πραγματικότητα, ο πρώην κωμικός και νυν αιμοσταγής αρχηγός της Ουκρανίας… επέμεινε ότι ο JD Vance, ο οποίος υπηρέτησε ως ανταποκριτής μάχης στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, δεν έχει ιδέα για την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ συνεχιζόμενη ουκρανική σύγκρουση.
Ο Zelensky εμφανίζεται με στρατιωτικά ρούχα νομίζοντας ότι είναι κάποιος στρατηγός… υποτιμάει τους άλλους ως συνήθως και αυτό έκανε ειδικά με την Ρωσία…

«Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει τι συμβαίνει εδώ και δεν χρειαζόμαστε καμία ρητορική από ανθρώπους που δεν κατανοούν τον πόλεμο», είπε ο Zelensky στο CNN, προσθέτοντας:
«Για να καταλάβει, πρέπει να έρθει στην πρώτη γραμμή, να δει τι συμβαίνει, να μιλήσει με τον κόσμο… για να καταλάβει».

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, JD Vance κατά της νέας βοήθειας στην Ουκρανία

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, JD Vance, ήταν ένας από τους πιο ένθερμους αντιπάλους του πακέτου «βοήθειας» 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο καθεστώς του Κιέβου στα τέλη Απριλίου 2024.
Ο JD Vance γνώριζε σίγουρα τα τεράστια ζητήματα διεφθαρμένης Ουκρανικής κυβέρνησης ενώ κατανοούσε επίσης ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων διοχετεύονταν επίσης πίσω στις ΗΠΑ, ώστε οι όχι λιγότερο διεφθαρμένοι Δημοκρατικοί να πάρουν το «δίκαιο μερίδιο» τους από τα λάφυρα.
Επιπλέον, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Trump εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η λεγόμενη «βοήθεια» δεν θα άλλαζε την πραγματική κατάσταση στο έδαφος, γεγονός που ο Zelensky δεν αντιμετωπίζει ποτέ πολύ ευγενικά αφού επιμένει ότι «η Ουκρανία κερδίζει»… έχοντας χάσει το 25% των εδαφών της.

Από τις βίζιτες και τα πολυτελή αυτοκίνητα… στο αδιέξοδο

Ο Zelensky σίγουρα δεν ονειρεύτηκε ποτέ ότι τα σχόλιά του για τον JD Vance θα μπορούσαν πράγματι να επιδεινώσουν τις σχέσεις του καθεστώτος του Κιέβου με τον Trump, για τον λόγο αυτό οι στενοί του συνεργάτες πανικοβλήθηκαν ότι η αμερικανική «βοήθεια» δεκάδων δισεκατομμυρίων θα μπορούσε σύντομα να διακοπεί.
Ο πλούσιος τρόπος ζωής της ελίτ του διεφθαρμένου καθεστώτος της Ουκρανίας περιλαμβάνει βίζιτες υψηλού επιπέδου, σπορ αυτοκίνητα, παραθαλάσσια θέρετρα, βίλες και άλλα προνόμια «ελευθερίας και δημοκρατίας» ενώ 570.000 Ουκρανοί είναι στα χώματα…
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, ο Zelensky επέμεινε ότι είναι «έτοιμος να συνεργαστεί με τον Trump» εάν ο τελευταίος εκλεγεί τον Νοέμβριο.
Προφανώς, αυτή ήταν μια ύστατη (αν και άκαιρη) προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η προαναφερθείσα αμερικανική «βοήθεια» θα συνεχίσει να εισρέει στα ταμεία του διαρκώς διεφθαρμένου καθεστώτος του Κιέβου.

«Εάν ο κ. Trump γίνει πρόεδρος, θα συνεργαστούμε.
Δεν το φοβάμαι αυτό», δήλωσε ο Zelensky, προσθέτοντας:
«Το μεγαλύτερο μέρος του Δημοκρατικού κόμματος υποστηρίζει την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, ορισμένοι από τους οποίους είναι πιο ριζοσπάστες.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι διαφορετικό, αλλά η πλειοψηφία του υποστηρίζει την Ουκρανία και τον λαό της Ουκρανίας.
Έχουμε δικομματική υποστήριξη και έχουμε ισχυρές σχέσεις με τους πολιτικούς των ΗΠΑ που εκπροσωπούν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».

Τα λάθη συνεχίζονται

Μια προσπάθεια «ελέγχου ζημιών» έκανε τα πράγματα χειρότερα, καθώς είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι αυτοί οι «πιο ριζοσπαστικοί» Ρεπουμπλικάνοι.
Ο Zelensky σίγουρα δεν αναφέρεται σε πραγματικούς πολεμοκάπηλους και εγκληματίες πολέμου όπως ο Lindsey Graham, διαβόητος για τις προτροπές του να «σκοτώσουν τον Putin» και τον ενθουσιασμό ότι «οι Ρώσοι πεθαίνουν» του Michael McCaul ή τον John Bolton ένα από τους χειρότερους αμερικανούς πολεμοκάληπους που ζήτησε ανοιχτά πραξικόπημα στη Ρωσία.
Αυτό χωρίς καν να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο διεφθαρμένος Zelensky πιστεύει ότι ο Stepan Bandera είναι «ήρωας», ξαφνικά ανησυχεί τόσο για ορισμένους Ρεπουμπλικάνους;

Σε πανικό και οι Ευρωπαίοι

Η εμμονή στα όρια πανικού για τους Trump και JD Vance μπορεί να φανεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ανώτεροι αξιωματούχοι προετοιμάζονται ήδη για σενάρια καταστροφής και ολοκληρωτικής ήττας του καθεστώτος του Κιέβου από τον Ρωσικό στρατού που προελαύνει.
Για να μην αναφερθεί ότι πολλοί από τους ευρωπαίους είναι πεπεισμένοι ότι θα αναγκαστούν επίσης να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία μόνοι τους, μια τρομακτική προοπτική δεδομένου ότι η ΕΕ είναι αδύναμη.
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος ήταν πολύ ξεκάθαρος και είπε ότι «αυτή είναι μια καταστροφή για την Ουκρανία».
Η αντιμετώπιση του Trump ήταν «ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα», αλλά φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες φοβούνται ιδιαίτερα τον JD Vance, καθώς ο διορισμός του «έγειρε περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης υπέρ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ».

Το Politico ισχυρίζεται ότι «ο JD Vance έχει ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για την Ουκρανία», επειδή το 2022 είπε σε μια συνέντευξη ότι «δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά τι θα συμβεί στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Τον Φεβρουάριο του 2024, ο JD Vance αρνήθηκε επίσης να συναντήσει Ουκρανική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, λέγοντας στο Politico ότι «οι ΗΠΑ έπρεπε να επανεκτιμήσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία».
Επέκρινε επίσης την ΕΕ για την «εξάρτησή της από τις ΗΠΑ για στρατιωτικές δαπάνες», ιδιαίτερα τη Γερμανία, κατηγορώντας την ότι «δεν εκπλήρωσε τον στόχο αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ του 2% του ΑΕΠ».
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου πιστεύουν ότι κάτι θα μπορούσε να «επιλυθεί με τον JD Vance».
Η Mezentseva μια βουλευτής από το κόμμα του Zelensky και αναπληρώτρια πρόεδρος της επιτροπής ένταξης στην ΕΕ, είπε ότι ο JD Vance πρέπει να προσκληθεί στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι πρέπει να τον φέρουμε», είπε στη Semafor, προσθέτοντας:
«Έτσι συνήθως καταφέρνουμε να αλλάξουμε την γνώμη κάποιου».

Η εκτίμηση της Mezentseva μπορεί να φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξη, αλλά δεν είναι χωρίς λόγο, καθώς συνέβη πολλοί που προηγουμένως ήταν δύσπιστοι κατέληξαν να «αλλάξουν γνώμη» μετά την επίσκεψη τους στην Ουκρανία.
Το εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα κάποιας «οικονομικής ενθάρρυνσης κοινώς δωροδοκίας» ή κάτι άλλο είναι άγνωστο, αλλά προφανώς λειτούργησε αρκετά συχνά για να δώσει στο καθεστώς του Κιέβου την εν λόγω υπερβολική αισιοδοξία.
Ο Trump είναι απίθανο να υποκύψει στα κελεύσματα της διεφθαρμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας, ιδιαίτερα εάν αποκαλυφθεί η πιθανή εμπλοκή της στην απόπειρα δολοφονίας του....
Αυτό εξηγεί τέλεια τον πανικό τόσο στην Ουκρανία όσο και στις Βρυξέλλες….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης