Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλήθη εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβειρα των ΗΠΑ – Ραγδαία επιδείνωση

Εκλήθη εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβειρα των ΗΠΑ – Ραγδαία επιδείνωση
Η ρωσική πλευρά διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στο Kursk
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε εσπευεσμένα την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή του Kursk.
Η Ρωσία καταδίκασε τις «προκλητικές ενέργειες» τόσο των Αμερικανών δημοσιογράφων όσο και των μισθοφόρων από τις ΗΠΑ που εντοπίστηκαν στο ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο της εισβολής στο Kursk.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε συνάντηση με την πρέσβειρα των ΗΠΑ Stephanie Holmes τής επέδωσε «έντονη διαμαρτυρία».
Η ρωσική πλευρά διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στο Kursk.
Το υπουργείο επεσήμανε «τα στοιχεία που προέκυψαν για τη συμμετοχή αμερικανικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια» της επίθεσης στη Ρωσία. Αν και δεν κατονομάζουν συγκεκριμένες εταιρείες ή εταιρείες, ρωσικές κρατικές πηγές επισήμαναν μια ανάρτηση της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observations Group.

Το CNN μαζί με τον ουκρανικό στρατό


Επίσης διαμαρτυρήθηκε «σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες Αμερικανών δημοσιογράφων που εισήλθαν παράνομα στην περιοχή του Kursk, προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στα ουκρανικά εγκλήματα.
Την περασμένη εβδομάδα ένα συνεργείο του CNN έστειλε ανταπόκριση από την καρδιά της ρωσικής πόλης Sudzha αμέσως μετά την κατάληψη της από τον ουκρανικό στρατό.
Ήταν σαφές ότι οι δημοσιογράφοι του CNN βρίσκονταν εκεί υπό την προστασία του ουκρανικού στρατού.
Το CNN συνοδευόταν από τον ουκρανικό στρατό που εξέτασε το βίντεο χωρίς ήχο πριν από τη δημοσιοποίηση για επιχειρησιακούς λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης