Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «Ημέρα της Κρίσης»: Υποβρύχιο Drone Kamikaze Al-Qaria δοκιμάζουν οι Houthis της Υεμένης

Η «Ημέρα της Κρίσης»: Υποβρύχιο Drone Kamikaze Al-Qaria δοκιμάζουν οι Houthis της Υεμένης
Μόνο το όνομα είναι γνωστό - "Al-Karia", το οποίο μπορεί να μεταφραστεί από τα αραβικά ως "Μεγάλη Καταστροφή" ή "Ημέρα της Κρίσης"
Το οπλοστάσιο των Houthis της Υεμένης επεκτείνεται πέρα ​​από πυραύλους κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων , καθώς και διάφορα drones , σύντομα θα περιλαμβάνει υποβρύχια drones -τορπίλες. Σύμφωνα με ειδικούς, οι Houthis δοκίμασαν ένα θαλάσσιο υποβρύχιο drone δικής τους σχεδίασης.
Το γραφείο σχεδιασμού των Χούτι της Υεμένης ανέπτυξε ένα τορπιλικό drone, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στη θάλασσα. Σύμφωνα με πλάνα που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, το υποβρύχιο drone καμικάζι, βαμμένο κίτρινο, χτύπησε με επιτυχία ένα σκάφος που είχε τεθεί ως στόχος. Χρησιμοποίησε μια κάμερα σε μια επεκτεινόμενη ράβδο για να προσαρμόσει την πορεία του, γεγονός που εξηγεί γιατί το drone ανεβαίνει περιοδικά στην επιφάνεια.
Λεπτομέρειες για την εξέλιξη δεν αναφέρονται, εκτός από το τεστ, μόνο το όνομα είναι γνωστό - "Al-Karia", το οποίο μπορεί να μεταφραστεί από τα αραβικά ως "Μεγάλη Καταστροφή" ή "Ημέρα της Κρίσης". Είναι επίσης το όνομα της 101ης σούρας του Κορανίου. Το "Karia" μεταφράζεται από τα αραβικά ως "καταστροφή", "ήττα", "καταστροφή" και "βρυχηθμός".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χούτι της Υεμένης έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν υποβρύχια drones για να καταστρέψουν πλοία και σκάφη του φιλοϊσραηλινού συνασπισμού στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρώτη αναφορά ενός υποβρύχιου drone καμικάζι των Χούθι έγινε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε την αναχαίτιση ενός υποβρύχιου drone που εκτοξεύτηκε σε πλοία στην περιοχή της Υεμένης. Εκείνη την εποχή, οι Αμερικανοί σημείωσαν ότι οι Houthis δεν είχαν στο παρελθόν υποβρύχια drones στο οπλοστάσιό τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης