Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Κίνα έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες «φάλαινες» Bitcoin

tags :
Η Κίνα έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες «φάλαινες» Bitcoin
Οι κινεζικές αρχές κατάσχεσαν 194.000 BTC, 833.000 ETH και πολλά άλλα από την απάτη PlusToken το 2019. Από την άλλη, η MicroStrategy έχει 130 χιλιάδες BTC

Σε μία από τις μεγαλύτερες «φάλαινες» παγκοσμίως τείνει να εξελιχθεί η κινεζική κυβέρνηση, καθώς στην κατοχή της έχουν περιέλθει περισσότερα Bitcoin από αυτά τα οποία κατέχει η MicroStrategy.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κορεατικής εταιρείας αναλύσεων CryptoQuant, Ki Young Ju, η κινεζική κυβέρνηση ηγείται στην κατάταξη των φαλαινών bitcoin με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Τα αποθεματικά BTC της είναι σχεδόν 1,5 φορές υψηλότερα από τα αποθεματικά της εταιρείας MicroStrategy του Michael Saylor.
Οι κινεζικές αρχές κατάσχεσαν 194.000 BTC, 833.000 ETH και πολλά άλλα από την απάτη PlusToken το 2019. Από την άλλη, η MicroStrategy έχει 130 χιλιάδες BTC.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της CryptoQuant, η κινεζική κυβέρνηση ασκεί αυστηρό έλεγχο στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, μπορεί να διακρατήσει το BTC για να διαφοροποιήσει το κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο ή να απορρίψει περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων για να καταστρέψει τις αγορές κρυπτονομισμάτων.
Ο Ki Yong Joo είπε ότι αυτές δεν είναι οι μόνες Κινεζικές συμμετοχές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης