Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η εικόνα της αγοράς crypto και η αύξηση του ενδιαφέροντος για τα meme coins

Η εικόνα της αγοράς crypto και η αύξηση του ενδιαφέροντος για τα meme coins
Tα meme coins έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή του κοινού από τα μέσα Απριλίου

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών στα δημοφιλή altcoins έχει μειωθεί αρκετά τον τελευταίο μήνα, δείχνοντας μια αδύναμη αγορά αυτή τη στιγμή. Επιπρόσθετα, το Bitcoin έχει υποχωρήσει από την μέγιστη τιμή των 71.900 δολαρίων, δοκιμάζοντας την αντοχή του στις 67 χιλιάδες δολάρια. Αυτή τη στιγμή η τιμή του ανέρχεται στα περίπου 68.900 δολάρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να έχει πέσει ως έναν βαθμό.
Ωστόσο, η εικόνα αυτή της αγοράς θα μπορούσε να είναι αρκετά θετική για τα meme coins, τόσο εκείνα που έχουν ήδη καθιερωθεί, όσο και για νεότερα, τα οποία κάνουν τώρα την εμφάνισή τους.

Αγορά PlayDoge

Τα meme coins έχουν κλέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών

Σε μια ανάρτηση στο X, η Santiment μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, τα meme coins έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή του κοινού από τα μέσα Απριλίου.
Ειδικότερα, οι εισροές κεφαλαίων από τα Bitcoin ETFs, ήταν θετικές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, ο Μάιος έκλεισε αρκετά καλά. Ωστόσο, οι συζητήσεις για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο φαίνεται να μειώνονται, ένεκα του ότι το ενδιαφέρον έχει στραφεί περισσότερο στα altcoins για πιθανά κέρδη.
Κρυπτονομίσματα όπως το dogwifhat (WIF), το Floki (FLOKI) και το Shiba Inu (SHIB), κατέγραψαν αρκετά καλές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα. Το Pepe Coin (PEPE) σημείωσε επίσης αξιοσημείωτα κέρδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με το altcoin να έχει αυξηθεί κατά 63% από τις 20 Απριλίου. Αυτό ήρθε σε μια εποχή που το Bitcoin προσπάθησε να ξεπεράσει τις 67 χιλιάδες, αλλά δεν είδε ένα έντονο ανοδικό αποτέλεσμα.

Η αυξανόμενη αυτή ζήτηση στα καλύτερα meme coins θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η αγορά αναζητά για κρυπτονομίσματα που θα ανέβουν σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας γρήγορα και υψηλά κέρδη. Κάτι στο οποίο θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο η τεχνολογία και χρησιμότητα των token.

Περισσότερα στατιστικά δεδομένα για την αγορά κρυπτονομισμάτων

Τα στατιστικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι τα καλύτερα altcoins της αγοράς, όπως το Ethereum και το Solana, σημειώνουν μια ανοδική τάση. Επιπλέον, το Avalanche και το Cardano, φαίνεται να είναι οριακά με μια ελάχιστη ανοδική τάση.
Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, ο όγκος συναλλαγών στα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, έχει μειωθεί σημαντικά. Άλλωστε, ακόμη και ο αναλυτής κρυπτογράφησης Axel Adler, το επισήμανε αυτό σε μια ανάρτηση στο X, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη δυναμικής του Bitcoin έχει επηρεάσει το κλίμα σε ολόκληρη την αγορά.
Η μεταβλητότητα και ο όγκος συναλλαγών πίσω από το Bitcoin έχει μειωθεί από τον Μάρτιο και η τιμή συνεχίζει να διαπραγματεύεται εντός του εύρους των 60-72 χιλιάδων δολαρίων. Οι επενδυτές πρέπει να είναι λοιπόν υπομονετικοί και να προσέχουν τις διακυμάνσεις στην τιμή του BTC, ώστε να κρίνουν καλύτερα την αγορά κρυπτονομισμάτων και να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

Τα νέα meme coins κερδίζουν σημαντικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες

Με το ενδιαφέρον για τα meme coins να είναι αρκετά υψηλό, πέρα από τα εδραιωμένα tokens, αρκετά είναι και τα νέα κρυπτονομίσματα που σημειώνουν εξαιρετική πορεία, αν και βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προπώλησης. Δύο από τα έργα που φαίνεται να έχουν κερδίσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη εισροή κεφαλαίων, είναι το PlayDoge και το WienerAI.
Δύο καινοτόμα έργα τα οποία αν και αξιοποιούν την κουλτούρα των meme και τη δύναμη της κοινότητας, δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Πάμε να δούμε μερικές σύντομες πληροφορίες.

PlayDoge

Το PlayDoge είναι ένα meme coin που συνδυάζει το Doge με τον αναδυόμενο τομέα του P2E gaming. Ειδικότερα, το έργο λανσάρει ένα καινοτόμο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, οι παίκτες του οποίου μπορούν να κερδίσουν δωρεάν κρυπτονομίσματα $PLAY, φροντίζοντας ένα εικονικό κατοικίδιο. Ένα παιχνίδι που θυμίζει το Tamagotchi της δεκαετίας του ’90, με την διαφορά ότι προσφέρει και πραγματικές ανταμοιβές. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων $PLAy μπορούν να αξιοποιήσουν και το ποντάρισμα (staking) για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο των αριθμό των token που διαθέτουν.

Αγορά PlayDoge

WienerAI

Η WienerAI είναι άλλος ένα επίσης καινοτόμο κρυπτονόμισμα meme, το οποίο αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να λανσάρει ένα εργαλείο συναλλαγών (trading bot). Ειδικότερα, το συγκεκριμένο bot αναλύει διάφορα δεδομένα της αγοράς crypto σε πραγματικό χρόνο και προτείνει στους επενδυτές κρυπτονομίσματα με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου. Συνδυάζοντας σε όλα αυτά και το ποντάρισμα αλλά και τα αστεία memes, το έργο έχει κερδίσει ήδη πολλούς υποστηρικτές.

Αγορά WienerAI

Δήλωση αποποίησης ευθυνών

Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Aποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης