Τελευταία Νέα
Οικονομία

La Tribune - Εγγύηση στις απαιτήσεις του W. Schaeuble η τοποθέτηση του Γκ. Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ

La Tribune - Εγγύηση στις απαιτήσεις του W. Schaeuble η τοποθέτηση του Γκ. Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ
Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Οικονομικών
Ως εγγύηση προς τις απαιτήσεις του Wolfgang Schaeuble χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune την τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, η επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη αποτελεί ξεκάθαρα μια εγγύηση προς τους πιστωτές της Ελλάδας και τον Wolfgang Schaeuble, που την περασμένη εβδομάδα κάλεσε την Ελλάδα «να μην χαλαρώσει». «Ο νέος υπουργός δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, πράγμα που αποτελεί εγγύηση για την τρόικα, που εκτιμά περισσότερο τους ειδικούς από τους πολιτικούς» αναφέρει εν συνεχεία.
Ιεραρχώντας τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, η La Tribune αναφέρει την μεταρρύθμιση των συντάξεων, την αναδιάρθρωση του χρέους, την επίτευξη της ανάπτυξης, την αποφυγή του αποπληθωρισμού και τέλος, την αντιμετώπιση της τρόικα!
«Το θέμα της εξόδου από το σχέδιο διάσωσης, κινδυνεύει να είναι ένα δύσκολο έργο για τον υπουργό» τονίζεται εν συνεχεία. «Με δεδομένο ότι το δημόσιο χρέος παραμένει ανυπόφορο για τον προϋπολογισμό, ο νέος υπουργός θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Είναι ένα θέμα που ως νεροφίδα επανέρχεται συνεχώς μετά την τελευταία μείωση το 2012» συμπληρώνεται.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, η γαλλική εφημερίδα διατείνει πως «στην πραγματικότητα η ελληνική οικονομία είναι στάσιμη και ο μοναδικός της μοχλός είναι ο τουρισμός. Κατά τ' άλλα η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική (...), η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 30% συγκριτικά με το 2005, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25,6% από το 2008 και η ανεργία παραμένει στο 26,8%».
«Εάν τελικά ενισχυθεί η λιτότητα, η ελληνική οικονομία θα πασχίσει αρκετά προκειμένου να πετύχει από το 2015 μια ανάπτυξη 2%, όπως υπόσχονται οι Βρυξέλλες» σημειώνει παράλληλα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης