Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Τρόικα καθυστερεί να δώσει έγκριση σε νομοσχέδια που είναι εκτός διαπραγμάτευσης

Η Τρόικα καθυστερεί να δώσει έγκριση σε νομοσχέδια που είναι εκτός διαπραγμάτευσης
Ροκανίζει το χρόνο των υπουργών που περιμένουν για εβδομάδες το «πράσινο φως»
Στα χέρια του κουαρτέτο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου περιμένουν οι υπουργοί για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η υλοποίησή τους με τη μορφή νομοσχέδιου.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για νομοσχέδια που είναι εκτός της διαπραγμάτευσης και αφορούν κυρίως την κυβερνητική διαχείριση και την λειτουργία του κράτους.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας παρότι έχει δώσει γραπτώς τα «καυτά» νομοσχέδια ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση.
Η αναμονή σημαίνει σπατάλη χρόνου και στην ουσία «φρενάρουν» την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, όπως είναι ο νευραλγικός τομέας ο φορολογικός μηχανισμός.
Κυβερνητική πηγή είπε στο bankingnews ότι το σύμφωνο συμβίωσης παρότι έχει ψηφισθεί στη Βουλή δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη διότι η εφαρμογή του στην καθημερινότητα χρειάζεται και αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία έτσι ώστε να αναγνωρισθεί από τη φορολογία εισοδήματος ποιος θα είναι ο νόμιμος υπεύθυνος έναντι της εφορίας.
Πήγες δεν λένε για άρνηση από την πλευρά του κουαρτέτου αλλά βεβαιώνουν ότι καθυστερούν να λάβουν έγκριση.
Αυτό όμως ανατρέπει τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ακόμη για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.
Και σε πιο απλά θέματα όπως είναι η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τη χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων πληρωμής μέσω καρτών τα γνωστά σε όλους POS περιμένουν την έγκριση του κουαρτέτου.
Η σημερινή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ζητήθηκε το θέμα του και η δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού στον οποίο θα κατευθύνονται σε ένα τραπεζικό λογαριασμός.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τη μεγάλη σημασία που έχει η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων ο οποίος θα είναι ο κύριος λογαριασμός τροφοδότη της επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι απ’ αυτόν τον λογαριασμό δεν θα έχει πρόσβαση η εφορία ή άλλοι πιστωτές που θα ζητούν την κατάσχεση του λογαριασμού.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδη συμφώνησε με τη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.
Ακόμη αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αναφέροντας ότι οι δωρεές από τις επιχειρήσεις θα γίνουν με την απαλλαγή του ΦΠΑ.
Το bankingnews ζητώντας να πληροφορηθεί πότε θα γίνει νόμος του κράτους ο ακατάσχετος λογαριασμός πληροφορήθηκε ότι μόλις δώσει την έγκριση του κουαρτέτο καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει τα κρίσιμα νομοσχέδια για την υλοποίηση της φορολογικής του πολιτικής.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης