Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχελάκης (υπ.Εσωτερικών) – Άμεσα θα διατεθεί το πακέτο στήριξης στους πληγέντες της Κεφαλονιάς

Μιχελάκης (υπ.Εσωτερικών) – Άμεσα θα διατεθεί το πακέτο στήριξης στους πληγέντες της Κεφαλονιάς
Δεν υπάρχει ανάγκη για σκηνές – Φτάνει στο νησί και το «Ελ.Βενιζέλος»


(upd) Άμεσα θα διατεθεί το πακέτο στήριξης προς τους πληγέντες του σεισμού της Κυριακής επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα με τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα.
Θα χρειάζεται, δηλαδή, μόνο υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων και κατόπιν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι για το αληθές των στοιχείων.
Νωρίτερα, ο υπουργός είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι το κράτος θα είναι «παρών» στην Κεφαλονιά ύστερα από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου την περασμένη Κυριακή .
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι προς τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη να στηθούν σκηνές για τους πολίτες εκείνους, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δεν μπορούν προς το παρόν να κατοικηθούν, ενώ ανέφερε ότι έως το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στην Κεφαλονιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
«Θέλουμε να δούμε τι ανάγκες έχουμε ακόμα για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν», είπε ο κ.Μιχελάκης αν και εκτίμησε ότι με το δεύτερο πλοίο οι ανάγκες θα καλυφθούν.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να παρέχει οικονομική ενίσχυση 100 χιλιάδων ευρώ στους δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες. Επίσης, αναστέλλεται για 3 μήνες η υποχρέωση καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών παρείχε παράταση σε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις φορολογικές δηλώσεις για ένα τρίμηνο .
Παράλληλα, χθες, η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να αναβάλει για ένα μήνα τις τρέχουσες υποχρεώσεις των κατοίκων του νησιού, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εντός της ημέρας συνεδριάζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα.

(Πρώτη ενημέρωση 08:30, 28 Ιανουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης