Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπασκόζος (γ.γ.υπουργείου Υγείας): Κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας

Μπασκόζος (γ.γ.υπουργείου Υγείας): Κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας
Ανεύθυνη ενέργεια η διασπορά αναίτιας ανησυχίας και η δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας είπε ο κ.Μπασκόζος
Διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας στην χώρα παρείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γ. Μπασκόζος, ο οποίος χαρακτήρισε ανεύθυνη ενέργεια τη «διασπορά αναίτιας ανησυχίας» και «τη δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας».
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Μπασκόζος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεδειγμένο κρούσμα, που να έχει μεταδοθεί από πρόσφυγα και μετανάστη αυτή τη στιγμή», τονίζοντας ότι η Πολιτεία λαμβάνει μέτρα, παρακολουθεί την κατάσταση και ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος αυξημένης ανησυχίας.
«Το πρόβλημα με την ελονοσία είναι όσο σοβαρό ήτανε και πέρσι και πρόπερσι και τα τελευταία πέντε χρόνια και μάλιστα ευτυχώς φέτος φαίνεται να είναι λιγότερα σοβαρό από ότι ήταν το 2011, που είχαμε περίπου 40 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης και με αθόρυβη δουλειά των υπηρεσιών αντιμετωπίστηκαν και μηδενίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Εγχώριας μετάδοσης έχουμε δύο στη νότια Ελλάδα και δύο στη βόρεια Ελλάδα, σε σύνολο 65 κρουσμάτων μέχρι στιγμής, τα οποία είναι κρούσματα που τα είχαν οι άνθρωποι αυτοί όταν ήρθαν εδώ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με μετάδοση εντός της χώρας και με απειλές επιδημίας κλπ .
Κανένας τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.
Εμείς βέβαια έχουμε το σχέδιο ΜΕΡΟΠΗ το οποίο προβλέπει τον μηδενισμό των κρουσμάτων.
Αυτός είναι σταθερά ο στόχος μας, γι αυτό κάνουμε και όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να το πετύχουμε αυτό.
Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι θεωρώ ότι η διασπορά αναίτιας ανησυχίας και η δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας είναι ανεύθυνη ενέργεια και καλώ όσους το κάνουν να σκεφτούν τι ακριβώς κάνουν» τόνισε ο κ.Μπασκόζος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Πατούλη ότι «περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και από σταθμό σε σταθμό και καλεί σε παραίτηση τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας σε μια προσωπική εμπαθή επίθεση».
«Οι στόχοι του δεν ξέρω ποιοι είναι.
Ας τους εξηγήσει ο ίδιος.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να καλεί και τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Αγοραστό, οι οποίοι βγήκαν οι άνθρωποι προς τιμήν τους και είπαν ότι «μα τι είναι αυτά; Βεβαίως και γίνονται οι ψεκασμοί στην ώρα τους και κάνουμε τη δουλειά μας» τόνισε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, ο οποίος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποβάλλει την παραίτηση του, όπως ζητά ο κ.Πατούλης,
«Εγώ είμαι ορισμένος από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.
Όσο έχω την εμπιστοσύνη τους θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου.
Γιατί το σημαντικό είναι να κάνω τη δουλειά μου και δεν την κάνω μόνος μου βέβαια, την κάνω με όλη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και με όλους τους συνεργάτες τους θεσμικούς» τόνισε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης