Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση μετά τα πυρά για την επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης – Μαξίμου: Να τοποθετηθεί η ΝΔ

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση μετά τα πυρά για την επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης – Μαξίμου: Να τοποθετηθεί η ΝΔ
Το έργο της Επιτροπής δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι
Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση ύστερα από τα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Η ΝΔ έκανε λόγο για «τεχνάσματα αποπροσανατολισμού», επισημαίνοντας ότι «το Σύνταγμα της χώρας έχει ανάγκη από ριζική αναθεώρηση και οι διαδικασίες της αναθεώρησης ξεκινούν και ολοκληρώνονται στη Βουλή», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιπερισπασμό, επαναφέροντας το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει ενώ το Ποτάμι αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποφάσισαν, όπως το είχαμε προβλέψει, να μετατρέψουν τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης σε κομματική περιοδεύουσα φιέστα», υποστήριξε ότι ««η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν δουλέψει και για τη Χούντα, σε επιτροπές για το χουντικό Σύνταγμα. Τελικά, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Με αυτήν την κυβέρνηση, θα τα ζήσουμε όλα».
Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης, ο οποίος αποκάλυψε πως μέλος της επιτροπής που όρισε η κυβέρνηση συμμετείχε και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των συνταγματαρχών.
«Και ο ευτελισμός του Συντάγματος με την επιτροπή που ανακοινώσατε;
Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά.
Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της Χούντας;
Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα» ανέφερε ο κ.Θεοχάρης.
Κατόπιν αυτών των τοποθετήσεων, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση η επιτροπή δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ καλεί τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί των επικρίσεων του Ποταμιού και του κ.Θεοχάρη.
«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο.
Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος.
Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες.
Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή.
 Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας».
«Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή;
Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» διερωτώνται κυβερνητικοί κύκλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης