Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η εικόνα και το αφήγημα της κυβέρνησης κατέρρευσαν

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η εικόνα και το αφήγημα της κυβέρνησης κατέρρευσαν
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός που βλέπει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια έχουν φέρει αποτελέσματα»
Σχετικά Άρθρα
Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβερνητική πολιτική εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε μια πορεία φθοράς, η οποία είναι μη αναστρέψιμη.
Χαρακτήρισε ως άλλη μία παράσταση επικοινωνιακού χαρακτήρα, την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και όλα όσα είπε για την ακρίβεια.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός που βλέπει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια έχουν φέρει αποτελέσματα.
Όταν η Ελλάδα καταγράφει διπλάσιο σχεδόν πληθωρισμό στα τρόφιμα από το μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης, ο κ.Μητσοτάκης είναι ο μόνος που είδε ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών.
Όταν οι τιμές των αναψυκτικών αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα κατά σχεδόν 8%. Και το χειρότερο: όταν έρχονται, νομοτελειακά, νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος μέσα στον Ιουλίο.»
Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσποιείται ότι δεν άκουσε τίποτα για την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, που αποδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής έριξε και τις τιμές και τον πληθωρισμό, αφού τα σούπερ μάρκετ ανταποκρίθηκαν σε ποσοστό 90% στη μείωση του ΦΠΑ από τις πρώτες τρεις εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία μείωσε τον ΦΠΑ από το 4% στο 0% για ψωμί, γάλα, τυρί, αυγά, φρούτα, λαχανικά και όσπρια και από το 10% στο 5% για το λάδι και τα ζυμαρικά.
Και ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το μέτρο της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
«Επειδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει να ενοχλήσει τα καρτέλ που βγάζουν εκατομμύρια από τις αυξήσεις στα τρόφιμα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είναι, με μια άλλη κυβέρνηση. Και όχι με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει ανενόχλητη την αισχροκέρδεια, που δε φορολογεί, όσο πρέπει, τα υπερκέρδη παρόχων ενέργειας αλλά και εταιρειών εμπορίας τροφίμων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την αποδυνάμωση του ΑΣΕΠ, λέγοντας:
«O κ. Πρωθυπουργός θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να μας πει τι εννοεί με τη δήλωση του ότι ‘’το ΑΣΕΠ δε λειτουργεί΄΄.
Το ΑΣΕΠ λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Δε λειτουργεί βέβαια στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πελατειακών λογικών της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί αυτή τη μεγάλη θεσμική κατάκτηση και μεταρρύθμιση.
Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την τροπολογία που κατέθεσε για τη ΛΑΡΚΟ, που όπως είπε, συνιστά δόλια μεθόδευση και στοχεύει στο να βάλει ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ».
Ο Μιχάλης Κατρίνης, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα θετικό να προσφέρει στους πολλούς. Αντίθετα, λειτουργεί υπέρ των ολίγων.
Υπάρχει εκλογικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι πολίτες μίλησαν. Και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν άκουσαν τίποτα, δεν πήραν κανένα μήνυμα.
Το μήνυμα αυτό θα επαναλαμβάνεται, θα γίνεται όλο και πιο ηχηρό κάθε μέρα.
Το ΠΑΣΟΚ συγκλίνει με τις επιδιώξεις, συμμερίζεται τις αγωνίες και τις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής αντιπολίτευσης. Και μπαίνει μπροστά στην αναζήτηση εκείνου του δρόμου που οδηγεί σε μια εναλλακτική διακυβέρνηση για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης