Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε υψηλά 9 μηνών η Τιτάν μετά την ενημέρωση για την πορεία των EBITDA το 2022

tags :
Σε υψηλά 9 μηνών η Τιτάν μετά την ενημέρωση για την πορεία των EBITDA το 2022
Η εταιρεία ενεργοποιεί νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Σε υψηλά 9 μηνών έκλεισε σήμερα η μετοχή της Τιτάν μετά την πρωινή ενημέρωση της διοίκησης που ανέφερε πως τα μη ελεγμένα στοιχεία για το 2022 δείχνουν πωλήσεις πάνω από 2,25 δισ. ευρώ και EBITDA 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021.
Η διοίκηση αναφέρει πως το τέταρτο τρίμηνο πήγε εξαιρετικά και μάλιστα ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κάτω από τα 800 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης από 912 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
Η εταιρεία ενεργοποιεί νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή ενισχύθηκε +6,66% στα 14,42 ευρώ με όγκο 131 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,13 δισ. ευρώ.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: Το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν πολύ δυνατό για τον Όμιλο Τιτάν. Η δραστηριότητα και οι πωλήσεις παρέμειναν ενισχυμένες, ενώ ως αποτέλεσμα μέτρων εξοικονόμησης κόστους και συνθηκών που επικράτησαν στις αγορές, το ενεργειακό κόστος μειώθηκε. Tα προσωρινά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του τέταρτου τριμήνου ανέρχονται σε €98 εκατ. (περίπου €42 εκατ. υψηλότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2021) χάρη στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας κυρίως στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σηματοδοτώντας το κλείσιμο μιας χρονιάς με υψηλές οικονομικές επιδόσεις για τον Όμιλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης