Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τεχνικό πρόβλημα στη μετάδοση δεδομένων – Μια ματιά στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τεχνικό πρόβλημα στη μετάδοση δεδομένων – Μια ματιά στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: «Τυφλή» η στήλη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αφού το σύστημα που παρακολουθεί δεν μπορεί να μεταδώσει τιμές. Όπως μας μεταφέρουν δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον πάντως το ξεκίνημα. Σταθεροποιητικά κινείται ο γενικός δείκτης και με χαμηλές συναλλαγές. Έτσι περιοριζόμαστε σε μία ανάλυση των μεγεθών που έχουν δημοσιευτεί από το χθεσινό κλείσιμο έως τώρα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δυνατά τα αποτελέσματα εξαμήνου και η διοίκηση αναβάθμισε την εκτίμηση που είχε δώσει. Περιμένει τώρα πωλήσεις πάνω από 200 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων 33 εκατ. ευρώ. Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν στα 21,2 εκατ. ευρώ, αλλά θυμίζουμε πως το τέταρτο τρίμηνο παραδοσιακά είναι αδύναμο. Η προηγούμενη εκτίμηση ανέφερε περιθώριο EBIT 12,4%, άρα κέρδη προ φόρων και τόκων 24,8 εκατ. ευρώ. Η τωρινή εκτίμηση είναι σημαντικά υψηλότερη.

ΟΛΘ: Λείπει το growth, προχωράνε οι επενδύσεις. Στα 8,4 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη. Αδάνειστη και με γεμάτο ταμείο (86,7 εκατ. ευρώ). Στα 238 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

IDEAL: Από 29 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των μετοχών θα αυξηθεί κατά 7,869 εκατ. τεμάχια, λόγω των νέων μετοχών από την εξαγορά των Άττικα Πολυκαταστημάτων. Το νέο σύνολο θα ανέλθει στα 48 εκατ. μετοχές.

MEVACO: Κατασκευάζει εξοπλισμό για τις φρεγάτες Belharra και έχει συνεργασία με την Intracom Defence για βελτίωση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι πωλήσεις στα 22,5 εκατ. ευρώ από 17,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,56 εκατ. ευρώ από 1,25 εκατ. ευρώ. Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός και η αποτίμηση στα 37 εκατ. ευρώ την ώρα που τα ίδια κεφάλαια είναι στα 29 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικά τα πήγε.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Απογοητευτική η εικόνα. Μειώθηκε ο τζίρος και αν και βελτιώθηκαν τα μικτά κέρδη, εμφάνισε ζημιές στην τελική γραμμή ύψους 163 χιλ. ευρώ από κέρδη 80 χιλ. ευρώ. Στα 16,7 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια, τα οποία διολισθαίνουν τα τελευταία χρόνια, λόγω των αποτελεσμάτων και τα δάνεια στα 9,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,4 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα. Μειώθηκε λίγο το ταμείο στα 3,7 εκατ. ευρώ λόγω μείωσης του χρέους.

EPSILON NET Vs AUSTRIACARD (απάντηση): Σε άλλο θέμα στη στήλη κάνουμε μία σύγκριση με βάση το εξάμηνο. Τα μεγέθη της ACΑG είναι αρκετά καλύτερα από τις ΕΠΣΙΛ και βέβαια η αποτίμηση είναι κάτω από τη μισή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης