Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Η HelleniQ Energy στο επίκεντρο – Δεν αποκλείουν διορθωτική κίνηση οι αναλυτές

Χ.Α.: Η HelleniQ Energy στο επίκεντρο – Δεν αποκλείουν διορθωτική κίνηση οι αναλυτές
Στην Ελλάδα, αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν αύξηση 2,6%
Σχετικά Άρθρα
Στην HelleniQ Energy περνάει η σκυτάλη καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως αύριο ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση ποσοστού 10% που μπορεί να φτάσει και το 12%.
To discount που αναμένεται δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10% ενώ το καλό σενάριο είναι η τιμή διάθεσης να είναι πάνω από τα 7 ευρώ, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη σημερινή πορεία της μετοχής.
Επίσης δεν αποκλείεται να μη δοθεί η δυνατότητα εγγραφής στους ιδιώτες επενδυτές αλλά μόνο στους επαγγελματίες.
Οι αναλυτές βλέπουν πως δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά και έτσι αναμένουν την τάση να την δώσουν οι αγορές του εξωτερικού.
Δεν αποκλείεται να δούμε μία διορθωτική κίνηση με τους επενδυτές να βελτιώνουν τη ρευστότητά τους και να περιμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα.
Στην Ελλάδα, αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν αύξηση 2,6% μετά από μία αύξηση 2,7% στο δεύτερο τρίμηνο και 2,1% στο πρώτο.

Eurobank Equities
Τα παγκόσμια προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η διάθεση για ανάληψη κινδύνου εξασθενεί ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Optima Bank
Περιμένουμε, σήμερα, η αγορά να κινηθεί υψηλότερα ακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό περιμένουμε το Χ.Α. να ακολουθεί στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δείχνουν μία συνεδρίαση κατοχύρωσης κερδών.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1202 μονάδες. Σημεία στήριξης 1220 και 1259 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1306 και 1346 μονάδες.

Κύκλος
∆εν έλαβε χώρα αξιόλογη τεχνική μεταβολή σε επίπεδο Γενικού ∆είκτη καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποχωρήσει τουλάχιστον κάτω από τις 1270 μονάδες ή να υπερβεί τις 1300 μονάδες, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στις επόμενες ημέρες. Υποχώρηση στη Wall Street σε συνέχεια της παρατεταμένης ανοδικής κίνησης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης