Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στα γνωστά μικρομεσαία επικεντρώνονται οι επενδυτές – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στα γνωστά μικρομεσαία επικεντρώνονται οι επενδυτές – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κίνηση από τα γνωστά μικρομεσαία που με την άνοδο των τελευταίων μηνών, πλέον δεν θεωρούνται μικρά. Καλό το άνοιγμα, αλλά χωρίς ενθουσιασμό. Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ανοίγει λίγο πάνω η αγορά και στη συνέχεια υποχωρεί. Θέλουμε περισσότερους αγοραστές ώστε στις συνεδριάσεις που απομένουν να δούμε ένα year end rally. Βέβαια, είναι τέτοια τα κέρδη φέτος που και εδώ να τελειώσει η χρονιά, εξαιρετική θα χαρακτηριστεί. Η Πειραιώς ξεχωρίζει από τα βαριά και έχει μικρή άνοδο και μέτριες συναλλαγές. Ανοδικά αλλά με μικρό όγκο Coca Cola και Cenergy. Συνολικά είναι χαμηλός ο τζίρος της αγοράς. Από μεσαία ξεχωρίζουν Intrakat και Intralot και από μικρά η Ακρίτας και η Ξυλεμπορία.

EΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Εξαιρετικά σημαντική η σημερινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι πλέον δεν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις πέρα από 5 έτη. Έγινε αρκετή δουλειά τα τελευταία χρόνια και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με τη διοίκηση κατάφεραν να τις κλείσουν. Τα θετικά πρέπει να τα υπογραμμίζουμε και εδώ η κα Λαζαράκου έκανε κάτι σημαντικό. Θεωρούμε πως τώρα μπορούν να επικεντρωθούν στα τωρινά ή στα πιο πρόσφατα και άρα να υπάρχει μία καλύτερη αίσθηση ασφάλειας των επενδυτών.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Ολοκληρώνονται έργα στην Αθήνα και στον Πειραιά, τα οποία όσοι είμαστε μεγαλύτεροι τα θυμόμαστε ερείπια και έστεκαν εκεί χωρίς αξιοποίηση για πολλά χρόνια. Το Μινιόν και ο Πύργος του Πειραιά είναι από αυτά που ξεχωρίζουμε. Όμως αν δούμε συνολικά τι φτιάχνεται αυτήν την περίοδο στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και γύρω θα εντυπωσιαστούμε. Μήπως έρχεται η ώρα των εισηγμένων που έχουν επενδύσεις σε καλά ακίνητα;

COCA COLA: Ενισχύεται 1,78% στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο. Με βάση όσα έχει ανακοινώσει πρόσφατα νομίζουμε πως θα έπρεπε να είχε δει υψηλότερα επίπεδα, αλλά το αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον που είδαμε μετά την ανακοίνωση δεν είχε συνέχεια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχει και πάλι καλή συμπεριφορά και προσπαθεί και η Alpha Bank με την Εθνική. Λίγο χαμηλότερα η Eurobank.

ΑΔΜΗΕ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Eurobank Equities περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,07 ευρώ από 0,03 ευρώ στο περσινό τρίτο τρίμηνο. Η τάση του εξαμήνου εκτιμάται πως θα συνεχιστεί. Οριακά χαμηλότερα και στα 2,19 ευρώ το άνοιγμα.

ΕΛΠΕ: Στα 7,50 ευρώ και αναμένουμε ανακοινώσεις. Με τόσα που έχουν γραφτεί ένας σχολιασμός είναι αναγκαίος.

INTRAKAT: Εξαιρετική και σήμερα και είναι από τις μετοχές που ξεχωρίζουν. Στα 3,70 ευρώ και στο +1,51% πλέον η μετοχή.

INTRACOM: Ήπια ανοδικά αυτή.

INTRALOT: Κινείται υψηλότερα κατά 1% και νομίζουμε πως η επόμενη κίνηση θα είναι να ξεπεράσει την αντίσταση των 1,02 ευρώ περίπου και να πάει πάνω από τα 1,10 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 1,40 ευρώ με μικρό όγκο.

IDEAL: Στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου. Στόχος είναι να αντλήσει 100 εκατ. ευρώ ώστε να αποπληρώσει δάνεια και να κρατήσει 21 εκατ. ευρώ για μελλοντικές επενδύσεις. Στο μετοχολόγιο της εταιρείας είναι ο Στυλιανός Βυτογιάννης με 17,89%, η Thrush Inv. με 11,11%, η Y-Capital με 8,06% και η Strix με 5,17%. Σε ελεύθερη διασπορά το 57,78%.

ATTIKH OΔΟΣ: Μυτιληναίος και Vinci έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ. Εδώ και κάμποσο καιρό ακούγονται φήμες αναφορικά με τη διαφορά που είχε το τίμημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από αυτό της Μυτιληναίος και ήταν οριακά πάνω από 5%, άρα δεν έδινε δικαίωμα για βελτιωτικές προσφορές. Οι κακές γλώσσες λένε διάφορα, αν και κρατάμε μικρό καλάθι πάντα σχετικά με όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά.

LAVIPHARM: Χτύπησε σήμερα το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης. Ήπια ανοδικά η μετοχή με καλές συναλλαγές.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Ξανά στο +30% με μικρό όμως όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Σταθερά υψηλότερα η μετοχή. Στις 22 Νοεμβρίου είχε κλείσει τελευταία φορά στο πλην. Στο +145% από την αρχή του έτους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης