Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ήπια αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση περιμένουν οι αναλυτές – Οι μετοχές που θα ξεχωρίσουν

Χρηματιστήριο: Ήπια αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση περιμένουν οι αναλυτές – Οι μετοχές που θα ξεχωρίσουν
Αποτελέσματα και επιχειρηματικές ειδήσεις δικαιολογούν επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Οι εγχώριες ειδήσεις και τα καλά αποτελέσματα θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν την αγορά μετά την υποχώρηση από τα υψηλά των 1.500 μονάδων.
Η Μυτιληναίος θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή πίεση λόγω του placement, καθώς χθες στο κλείσιμο πέρασαν τα πακέτα στους δικαιούχους.
Η Motor Oil και η Ελλάκτωρ επίσης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα λόγω της πρότασης εξαγοράς της Ηλέκτωρ που κατέχει η Ελλάκτωρ από την Motor Oil έναντι 114,7 εκατ. ευρώ (για το 94,44% των μετοχών).
Από την άλλη τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Quest και Autohellas για το πρώτο τρίμηνο θα βάλουν και αυτές τις μετοχές στο επίκεντρο.
Νωρίτερα ανακοίνωσε αποτελέσματα η Ideal σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα δείχνουν αύξηση 150% λόγω των εξαγορών και ανήλθαν στα 109,5 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται 118% και στα 16,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται μόλις 18% και στα 4,8 εκατ. ευρώ. Από την πώληση της Astir Vitogiannis θα γράψει κέρδος 60 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς μικτό άνοιγμα σήμερα, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της NVDA και παρά τις γερακίσιες δηλώσεις για τον πληθωρισμός από αξιωματούχους της FED σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να ακολουθήσει τις ξένες αγορές σήμερα, με τις Motor Oil, Ελλάκτωρ και Optima Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Περιμένουμε μία ήπια αντίδραση σήμερα, μετά τη χθεσινή υποχώρηση. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον δικαιολογείται λόγω των αποτελεσμάτων και των επικαιροποιημένων προοπτικών για τη χρήση.

Depolas

Απώλειες κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω μιας συνολικής εικόνας ρευστοποιήσεων στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν, αλλά τα αποτελέσματα της Nvdia ήταν αι πάλι εκπληκτικά με τα έσοδά της να είναι 4πλάσια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Στο εσωτερικό ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου της Autohellas, η οποία κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη των μετόχων της μητρικής στα 6,7εκ ευρώ από 5,9εκ ευρώ πέρυσι σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων τιμών ενοικίασης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και την μείωση κατά 8.1% των εσόδων από την εισαγωγή/διανομή αυτοκινήτων. Παραμένουμε θετικοί για τις προοπτικές της εταιρείας. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Μαΐου (αρχική εκτίμηση) σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη, ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία θα δημοσιευτούν τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και οι πωλήσεις νέων κατοικιών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης