Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε BB+ η αξιολόγηση της Τιτάν, με σταθερό outlook

S&P: Αναβαθμίζεται σε BB+ η αξιολόγηση της Τιτάν, με σταθερό outlook
Οι ισχυρές βελτιώσεις πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους, σε συνδυασμό με υψηλότερες ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές, επέτρεψαν στον όμιλο να μειώσει ουσιαστικά τη χρηματοοικονομική μόχλευση
Σχετικά Άρθρα
Σε ΒΒ+ (από ΒΒ) αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τιτάν η S&P Global Ratings, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται την αξιοσημείωτη βελτίωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης της Titan Cement τα τελευταία δύο χρόνια και τις βασικές μετρήσεις του ομίλου που αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω το 2024-2025.
Οι ισχυρές βελτιώσεις πωλήσεων και περιθωρίου κέρδους, σε συνδυασμό με υψηλότερες ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές, επέτρεψαν στον όμιλο να μειώσει ουσιαστικά τη χρηματοοικονομική μόχλευση το 2023, με το χρέος/EBITDA να μειώνεται στο 1,4x στο τέλος του έτους από 2,6x το 2022. Την ίδια περίοδο, ο λόγος για τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO)/χρέος βελτιώθηκε στο 57% από 32,3%. «Προβλέπουμε ότι η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές της εταιρείας θα παραμείνουν ανθεκτικές το 2024-2025. Αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω πρόσθετες βελτιώσεις χρέους/EBITDA 1,0x-1,5x και FFO/χρέος 65%-70% το 2024-2025. Αναμένουμε ότι αυτά τα ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν κατά την περίοδο 2024-2025», υπογραμμίζει η S&P, ενώ συνεχίζει:
«Η τρέχουσα ανάλυσή μας για το Titan Cement δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις από την εισαγωγή της μετοχής στις ΗΠΑ. Η Titan America αντιπροσωπεύει περίπου το 58% των συνολικών εσόδων του ομίλου για το 2023, συνεισφέροντας σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ πωλήσεις και 296 εκατ. ευρώ EBITDA. Κατανοούμε ότι η συναλλαγή θα αποτελείται από την IPO ενός μειοψηφικού μεριδίου (στο εύρος 15%-25%) και θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Κατανοούμε επίσης ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από τη συναλλαγή κυρίως για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων. Μια αρκετά μεγάλη κατανομή αυτών των εσόδων στους μετόχους θα μπορούσε να περιορίσει τις αξιολογήσεις».

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης