Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Μεγάλη διαγραφή χρέους λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και δεν αφορά την…Ελλάδα

Telegraph: Μεγάλη διαγραφή χρέους λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και δεν αφορά την…Ελλάδα
Η Κροατία αποφάσισε να ενισχύσει την οικονομία της, διαγράφοντας μεγάλο μέρος των «κόκκινων δανείων»
Χιλιάδες Κροατών θα δουν τα χρέη τους να διαγράφονται, σήμερα, Δευτέρα, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, στόχος της κυβέρνησης είναι τα νοικοκυριά να ανακτήσουν την πρόσβασή τους σε βασικές υπηρεσίες, όπως οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί.
Το σχέδιο της κροατικής κυβέρνησης, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «νέο ξεκίνημα», περιλαμβάνει τη διαγραφή χρεών, περίπου 60 χιλ. πολιτών, τόσο τραπεζικών, όσο και χρεών στους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και στους φορείς κοινής ωφελείας.
Ειδικότερα, βάσει της συμφωνίας με την κυβέρνηση, θα διαγραφούν χρέη ύψους περίπου 2,1 δισ. κούνων Κροατίας, με τους πιστωτές να μην αποζημιώνονται.
Τα νοικοκυριά που θα επωφεληθούν θα πρέπει να έχουν χρέη ως των 35 χιλ. κούνων, σε συνδυασμό με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.250 κούνων, ενώ δεν θα πρέπει να έχει ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία ή αποταμιεύσεις.
Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% των Κροατών που είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να παγώνουν, λόγω χρεών, θα ανακτήσουν την πρόσβαση σε αυτούς.
«Πρόκειται για την πρώτη φορά που κροατική κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το δύσκολο αυτό πρόβλημα και είμαστε περήφανοι για αυτό», ανέφερε ο Κροάτης πρωθυπουργός, Zoran Milanovic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης