Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Ουισκόνσιν – Πέντε νεκροί, πάνω από 40 τραυματίες

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Ουισκόνσιν – Πέντε νεκροί, πάνω από 40 τραυματίες
Συνελήφθη ένα άτομο - Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

(upd) Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το όχημα – ένα κόκκινο SUV – που έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης παρέλασης στην πόλη Γουόκεσα, στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.
Οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 τραυματίες και για πέντε νεκρούς.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση και ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Τρομοκρατική ενέργεια;

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Daniel P. Thompson το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους, ενώ αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά.
Ερωτηθείς για το πόσοι είναι νεκροί, περιορίστηκε να πει πως «δεν έχω ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή» καθώς και ότι δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως τουλάχιστον 11 ενήλικες και 12 παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Πυρά

Ο Thompson επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν.
3_84.jpg
Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα – 60 με 70 χιλιόμετρα την ώρα - προς τους ανθρώπους που παρελαύνουν και χτυπάει πάνω από δέκα.
Θεατές τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια.
4_77.jpg
Σε άλλο βίντεο, αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου προτού αυτό πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.
Σημειώνεται πως τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
5_47.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης