Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας κατά Biden: «Αδιαφορώ για το τι σκέφτεται.. - Δεν δεχόμαστε μαθήματα από την Αμερική»

Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας κατά Biden: «Αδιαφορώ για το τι σκέφτεται.. - Δεν δεχόμαστε μαθήματα από την Αμερική»
Ο de facto κυβερνήτης του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, γνωστός ως MbS, προειδοποίησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της απόλυτης μοναρχίας

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο The Atlantic, ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας bin Salman (MbS) δέχθηκε ορισμένες σκληρές ερωτήσεις σχετικά με την σκληρότερη στάση της κυβέρνησης Biden για το βασίλειο και τον MbS προσωπικά σε σύγκριση με όταν ο Trump ήταν στην εξουσία.
Ειδικότερα, η δολοφονία και η εξάρθρωση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και αρθρογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, έθεσε τον MbS υπό συνεχή διεθνή έλεγχο, αν και ως επί το πλείστον οι παγκόσμιες ελίτ άρχισαν να προσεγγίζουν ξανά το Ριάντ μόλις ένα χρόνο μετά τη φρικτή δολοφονία του Οκτωβρίου 2018 στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος ο Biden είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έκανε τον πρίγκιπα διάδοχο «παρία» στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ο MbS απάντησε στο The Atlantic σε αυτό το σημείο λέγοντας , "Νιώθω ότι ο νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εφαρμόστηκε σε μένα" , είπε.
«Το άρθρο XI της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζει ότι κάθε άτομο είναι αθώο έως ότου αποδειχτεί η ενοχή του».
Έτσι υπονόησε για άλλη μια φορά τη δική του αθωότητα στη δολοφονία.
Και ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για την επιδείνωση των σχέσεων με τον Λευκό Οίκο Biden και αν πιστεύει ότι ο Biden τον «καταλαβαίνει».
«Απλώς, δεν με νοιάζει», είπε ο διάδοχος και εξήγησε ότι εναπόκειται στον Biden «να σκεφτεί τα συμφέροντα της Αμερικής».
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να σας κάνουμε διάλεξη στην Αμερική» , είπε. «Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά».
Προειδοποίησε επίσης την Ουάσιγκτον να μην «ανακατεύεται» στις εσωτερικές υποθέσεις του βασιλείου, κάτι που έρχεται επίσης μετά από έρευνα υψηλού επιπέδου της CIA πριν από χρόνια που κατονόμασε τον Μπιν Σαλμάν ως το κορυφαίο κυβερνητικό πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας που πιθανότατα διέταξε τη δολοφονία Κασόγκι :
Ο de facto κυβερνήτης του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, γνωστός ως MbS, προειδοποίησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της απόλυτης μοναρχίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης