Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula (πρόεδρος Βραζιλίας): Επιστρέφουμε στη διεθνή σκηνή, δεν θα είμαστε παρίας

Lula (πρόεδρος Βραζιλίας): Επιστρέφουμε στη διεθνή σκηνή, δεν θα είμαστε παρίας
Θα αποκαταστήσω την κοινωνική ειρήνη και ενότητα είπε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας
Σχετικά Άρθρα

Την επιστροφή της Βραζιλίας στη διεθνή σκηνή προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της χώρας Luis Inazio Lula da Silva, ο οποίος επισήμανε στην ομιλία του μετά τις χθεσινές προεδρικές εκλογές όπου και επικράτησε με 50,9% του απερχόμενου προέδρου Jair Bolsonaro πως η Βραζιλία δεν θα είναι πια παρίας.
Ο Lula υποστήριξε πως θα αποκαταστήσει την κοινωνική «ειρήνη» και την «ενότητα» που «έχει ανάγκη» η Βραζιλία, τονίζοντας επιπλέον, πως «η Βραζιλία κι ο πλανήτης χρειάζονται τον Αμαζόνιο ζωντανό».
Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως βασική του προτεραιότητα θα είναι να πολεμήσει «την πείνα» και πως θα επιδιώξει πιο δίκαιο εμπόριο και όχι συμφωνίες που «καταδικάζουν τη χώρας μας να είναι αιώνιος εξαγωγέας πρώτων υλών».

Συγχαρητήρια από ηγέτες

Την επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές χαιρέτισαν ηγέτες από όλες τον κόσμο.
«Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον Luis Inazio Lula da Silva για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας έπειτα από τις ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» ανέφερε στο μήνυμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ενώ ο Γάλλος ομόλογός του, Emmanuel Macron ανέφερε πως «μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κοινές προκλήσεις και θα ανανεώσουμε τον δεσμό φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας».
Σύμφωνα με τον Macron, «η νίκη του Lula ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας».
«Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε.
Αδημονώ να συνεργαστώ με τον Lula για να ενισχύσουμε την εταιρική σχέση των χωρών μας (...) και να προωθήσουμε τις κοινές μας προτεραιότητες — όπως την προστασία του περιβάλλοντος» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης