Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή Putin στον πρώην αρχηγό της Wagner για οργάνωση εθελοντικών μονάδων

tags :
Εντολή Putin στον πρώην αρχηγό της Wagner για οργάνωση εθελοντικών μονάδων
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των Wagner πολέμησε για περισσότερο από ένα χρόνο σε αυτό το είδος μονάδας και «γνωρίζει τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε το μαχητικό έργο να πάει με τον καλύτερο και πιο επιτυχημένο τρόπο»
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανέθεσε στον Αντρέι Τρόσεφ, πρώην αρχηγό του επιτελείου της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, να οργανώσει εθελοντικές μονάδες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο σήμερα (29/9), ο Πούτιν είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με τον Τρόσεφ στην οποία μετέφερε την απόφασή του να ασχοληθεί με «τη δημιουργία εθελοντικών μονάδων ικανών να εκτελούν μάχιμες αποστολές, πάνω απ’ όλα, φυσικά, στην περιοχή της η ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των Wagner πολέμησε για περισσότερο από ένα χρόνο σε αυτό το είδος μονάδας και «γνωρίζει τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε το μαχητικό έργο να πάει με τον καλύτερο και πιο επιτυχημένο τρόπο».
Στη συνάντηση ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι, ανεξάρτητα από το καθεστώς των ανθρώπων που εκτελούν ή εκτελούν μάχιμες αποστολές, πρέπει όλοι να έχουν τις ίδιες κοινωνικές εγγυήσεις.
«Για τη χώρα δεν έχει σημασία το καθεστώς στο οποίο ο άνθρωπος αγωνίστηκε για να υπερασπιστεί την πατρίδα», τόνισε.
Ο Τρόσεφ, πρώην συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού, γνωστός με το διακριτικό του «Sedoi» (γκριμάλλης, στα ισπανικά), θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του Ομίλου Wagner, του οποίου ο αρχηγός, ο δισεκατομμυριούχος Prigozhin πέθανε στις 23 Αυγούστου μαζί με άλλους επικεφαλής των μισθοφόρων, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη βόρεια της Μόσχας.
Το περιστατικό, τα αίτια του οποίου είναι ακόμη άγνωστα, συνέβη ακριβώς δύο μήνες αφότου οι Βάγκνερ οργάνωσαν ανταρσία και ξεκίνησαν πορεία με τεθωρακισμένα οχήματα προς τη Μόσχα για να απαιτήσουν την απόλυση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.
Η εξέγερση ματαιώθηκε την επόμενη μέρα με διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου, Lukashenko, μετά τις οποίες ο Putin, ο οποίος την είχε χαρακτηρίσει ως προδοσία, υποσχέθηκε να μην λάβει μέτρα κατά των ανταρτών.
Στις 27 Ιουνίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB, πρώην KGB) της Ρωσίας έκλεισε την υπόθεση που είχε ανοίξει για την εξέγερση των μισθοφόρων, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον δεκατρείς Ρώσοι στρατιώτες.
«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει νέα κινητοποίηση, αν και θα καλέσει για πρώτη φορά τους πολίτες των προσαρτημένων ουκρανικών περιοχών Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αντιναύαρχος Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι, επικεφαλής της οργάνωσης και κινητοποίησης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
«Θέλω ιδιαίτερα να τονίσω ότι στο Γενικό Επιτελείο δεν υπάρχει σχέδιο για πρόσθετες ενέργειες κινητοποίησης», είπε ο Τσιμλιάνσκι σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο αριθμός των ατόμων που έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση για να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και «εθελοντών που θα συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (ο πόλεμος στην Ουκρανία), είναι επαρκής για την εκπλήρωση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί. “
Ο υποναύαρχος διευκρίνισε ότι η δεύτερη πρόσκληση του έτους για την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας, «συμπεριλαμβανομένων των νέων», σε σχέση με τις προσαρτημένες περιφέρειες.
Ωστόσο, ο Τσιμλιάνσκι διαβεβαίωσε ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν σε στρατώνες στις «νέες περιοχές» της χώρας ούτε θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης