Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τα F16 από τις ΗΠΑ, o Erdogan ετοιμάζεται να μιλήσει με Putin - Σχέδια για συνάντηση στην Τουρκία στις 12/2

Μετά τα F16 από τις ΗΠΑ, o Erdogan ετοιμάζεται να μιλήσει με Putin - Σχέδια για συνάντηση στην Τουρκία στις 12/2
Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ενώ εξετάζονται και άλλες ημερομηνίες
Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής παραδίδει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος αφού εξασφάλισε ότι η συμφωνία για την προμήθεια αμερικανικών F-16 έχει μπει στην τελική ευθεία, ετοιμάζεται για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin. Μάλιστα, εκείνος που θα ταξιδέψει θα είναι ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 12 Φεβρουαρίου.
Τις πληροφορίες για τη συνάντηση των δύο ηγετών μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο «διπλωματική πηγή με γνώση του θέματα». Ωστόσο, η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ενώ εξετάζονται και άλλες ημερομηνίες. Ο σύμβουλος του Putin για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Yury Ushakov, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ του Putin και του Τούρκου ομολόγου θα είναι το θέμα της Ουκρανίας.
Πάντως, ο Putin έχει πολλές φορές πλέξει το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου. «Ο Erdogan διαδραματίζει σημαντικό ηγετικό ρόλο στην εξομάλυνση της κατάστασης στη Γάζα. Είναι σίγουρα ένας από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας που δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή την τραγωδία και κάνει τα πάντα για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Αυτό είναι σαφώς ορατό. Είναι πολύ ενεργός σε αυτό. Είθε ο Θεός να του χαρίσει καλή υγεία. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι μια καταστροφή. Αν κοιτάξετε τη σύγκρουση στην Ουκρανία και αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, όλος ο κόσμος μπορεί να δει τη διαφορά. Στη Γάζα, χιλιάδες παιδιά και γυναίκες πεθαίνουν. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στην Ουκρανία», δήλωνε ο Ρώσος πρόεδρος στα μέσα Δεκεμβρίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης