Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόνη και θρύψαλα: Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε βρετανικό οβιδοβόλο FH-70 με το πρώτο του χτύπημα

Σκόνη και θρύψαλα: Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε βρετανικό οβιδοβόλο FH-70 με το πρώτο του χτύπημα
Το οβιδοβόλο χτυπήθηκε με την πρώτη προσπάθεια, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του μαζί με το πλήρωμα και τα πυρομαχικά του
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε τη στοχευμένη καταστροφή βρετανικού οβιδοφόρου FH-70 που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Το συμβάν έλαβε χώρα χάρη στον επιτυχή συντονισμό μεταξύ του πληρώματος του UAV αναγνώρισης Orlan-10 και της μονάδας πυροβολικού χρησιμοποιώντας το κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού υψηλής ακρίβειας Krasnopol.
Ένα βρετανικής κατασκευής οβιδοβόλο FH-70 των 155 mm εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Seversk, όπου το πλήρωμά του εκτόξευσε πυρά κατά των ρωσικών θέσεων.
Η απόφαση για το χτύπημα ελήφθη από τη διοίκηση μιας ξεχωριστής ταξιαρχίας πυροβολικού αφού οι συντεταγμένες του στόχου μεταδόθηκαν με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το Orlan-10.
Το οβιδοβόλο χτυπήθηκε με την πρώτη προσπάθεια, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του μαζί με το πλήρωμα και τα πυρομαχικά του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει την αποτελεσματικότητα της χρήσης σύγχρονων πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας και τη σημασία της εναέριας αναγνώρισης για την εξασφάλιση επιτυχημένων επιχειρήσεων πυροβολικού.
Αυτή η περίπτωση καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων μονάδων και την ικανότητα γρήγορης απόκρισης στις αλλαγές στο επιχειρησιακό περιβάλλον στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης