Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντελώς ξαφνικά – Οι περίεργοι θάνατοι στρατιωτών στην Πολωνία και η απροσδόκητη αλήθεια - Ο νεκρός ταξίαρχος και ο …Iskander

Εντελώς ξαφνικά – Οι περίεργοι θάνατοι στρατιωτών στην Πολωνία και η απροσδόκητη αλήθεια  - Ο νεκρός ταξίαρχος και ο …Iskander
Οι περίεργοι θάνατοι στρατιωτών ανάγκασαν το πολωνικό υπουργείο Άμυνας να λάβει έκτακτα μέτρα - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο ταξίαρχου των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων 
Σχετικά Άρθρα
Ο Μάρτιος 2024 ήταν ένας σκοτεινός και θλιβερός  μήνας για τον Πολωνικό Στρατό, καθώς πέντε στρατιώτες του πέθαναν σχεδόν ταυτόχρονα.
Επιπλέον και ένας ταξίαρχος πέθανε κάτω από... μυστηριώδεις συνθήκες.
Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα και τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει…ουκρανικό ίχνος.

Τα πυρομαχικά δεν είναι παιχνίδι

«Σήμερα, γύρω στο μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης ορεινής εκπαίδευσης, σημειώθηκε ατύχημα με στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων εξαιτίας χιονοστιβάδας.
Παρά τις προσπάθειες των διασωστών και των συναδέλφων του, ο στρατιώτης δεν μπόρεσε να σωθεί», ανέφερε η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας την Τρίτη (26/3/2024).
Ο εν ενεργεία διοικητής των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Marek Sokolovsky, δήλωσε ότι ο αποθανών ήταν ένας 30χρονος στρατιώτης.
Αυτός είναι ο πέμπτος θάνατος Πολωνού στρατιώτη τον Μάρτιο.
Δύο μέρες νωρίτερα, δύο άλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη στη Σιλεσία.
Και στις αρχές Μαρτίου, στο Drawsko-Pomeranian, δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους παρασυρόμενοι από όχημα.
Την Τετάρτη (27/3/2024), ο Πολωνός υπουργός Εθνικής Άμυνας διέταξε έρευνα για τις πρακτικές ασφαλείας του στρατού.
Και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ζήτησε να ανασταλούν όλες οι ασκήσεις με χρήση εκρηκτικών και πυρομαχικών, κάτι που σπάνια συμβαίνει στη στρατιωτική πρακτική.
Εξαίρεση έγινε για την εκπαίδευση μονάδων που συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές.
Και βέβαια για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού.

Καθόλου επαγγελματικός ο πολωνικός στρατός

Μια σειρά από τραγωδίες θέτει για άλλη μια φορά το ερώτημα πόσο επαγγελματικός είναι ο πολωνικός στρατός.
Και τι όφελος μπορεί να προσφέρει στους Ουκρανούς προστατευόμενους της;

« Ο πολωνικός στρατός δεν έχει πραγματική εμπειρία μάχης.
Οποιοσδήποτε στρατός πρέπει να δοκιμαστεί στο μέτωπο.
Ο πολωνικός στρατός δεν το έκανε ποτέ αυτό.
Η συμμετοχή σε αποστολές του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν απέδωσε τίποτα.
Το να στείλεις 10 άτομα στο Αφγανιστάν δεν είναι τίποτα» λέει ο στρατιωτικός ειδικός Mikhail Onufrienko, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Υπενθυμίζει με αρκετή δόση ειρωνείας ότι η τελευταία φορά που ο πολωνικός στρατός πολέμησε σοβαρά ήταν εναντίον των Ουκρανών εθνικιστών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η επιχείρηση Vistula στο έδαφος της Πολωνικής Δημοκρατίας προκλήθηκε ακριβώς από την ανάγκη να καταστραφεί η ουκρανική ομάδα Bandera.
Επομένως, οι Πολωνοί δεν έχουν κάποια εσωτερική, ιστορική κατανόηση του γιατί πρέπει τώρα να εκπαιδεύσουν τους πνευματικούς κληρονόμους των εχθρών τους.
Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς χειρότερα από τους Πολωνούς», τονίζει ο Onufrienko.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η πραγματικότητα είναι τέτοια που οι Δυτικοί χρειάζονται πολεμική εκπαίδευση από τους Ουκρανούς.
Να σημειωθεί ότι η Πολωνία σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron αρνείται κατηγορηματικά να στείλει στρατό στην Ουκρανία.
«Η Ουκρανία και η Πολωνία ήταν ένα ενιαίο κράτος για 400 χρόνια.
Η αποστολή στρατευμάτων θα έδινε τροφή στην προπαγάνδα της Ρωσίας.
Επομένως, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα το κάνουμε αυτό», διαβεβαίωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorsky.
poland_tanks.JPG

Το κοινό μυστικό, ο νεκρός Πολωνός ταξίαρχος και ο Iskander

Εν τω μεταξύ ο Πολωνός αρχηγός του επιτελείου της Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΕΕ Althea στη Μονς του Βελγίου, Adam Marczak, πέθανε την Τρίτη (26/3/3024).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο ταξίαρχος «πέθανε απροσδόκητα από φυσικά αίτια ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας».
Ο αποθανών διοικούσε προηγουμένως μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων και συμμετείχε επίσης σε αποστολές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Αφγανιστάν.
Η μονάδα Althea ασχολείται με τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ σε στρατιωτική βάση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών στις τοπικές αρχές. Μετά το θάνατο του στρατηγού, εμφανίστηκαν φήμες στο Διαδίκτυο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει στην Ουκρανία.
Το DD Geopolitics ανέφερε την Τρίτη (26/3) ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα υπόγειο διοικητικό τμήμα της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Chasov Yar με έναν πύραυλο Iskander.
Εικάζεται ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν αξιωματικοί από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας.
Η είδηση του θανάτου του Marchak ήρθε μια ώρα μετά την εμφάνιση αυτής της ανάρτησης.
Ας σημειώσουμε ότι ούτε επίσημες ούτε άλλες πηγές ανέφεραν χτύπημα Iskander στο καταφύγιο στο Chasov Yar.
Επίσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την παραμονή του Marchak στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, δηλώνεται επίσημα στην Πολωνία ότι αξιωματικοί από τις χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην πραγματικότητα στην Ουκρανία.
«Στην Ουκρανία υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό από χώρες της Συμμαχίας.
Υπάρχει μια έκφραση "κοινό μυστικό" που υποδηλώνει ένα μυστικό που όλοι γνωρίζουν", παραδέχτηκε ο Sikorsky.
Σύμφωνα με τον Onufrienko, δυτικοί συνταγματάρχες και στρατηγοί εμπλέκονται στην προετοιμασία των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στην επεξεργασία πληροφοριών.
«Πρόκειται για άτομα που έχουν το κατάλληλο επίπεδο άδειας.
Επειδή κανείς δεν θα αφήσει ποτέ τους Ουκρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στα ίδια δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών», πιστεύει ο ειδικός. Επομένως, καθαρά θεωρητικά, δεν μπορούν να αποκλειστούν περιπτώσεις θανάτου υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα ρωσικών χτυπημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης