Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις Γερμανίας σε ΗΠΑ… για ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία

Πιέσεις Γερμανίας σε ΗΠΑ… για ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία
Το Βερολίνο ασκεί πιέσεις και σε κράτη της Ευρώπης προκειμένου να συνδράμουν την αντιαεροπορική άμυνα των Ουκρανών
Πιέσεις στις ΗΠΑ να διαθέσουν ένα ακόμα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία ασκεί η Γερμανία στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει έτσι ώστε να ενισχυθεί η ουκρανική αεράμυνα.
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως «η κυβέρνηση του γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz ασκεί πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τουλάχιστον ένα ακόμη πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot».
Η πίεση αυτή ασκείται στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας με στόχο την αύξηση της αντιαεροπορικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα η Γερμανία θα συνεχίσει επίσης να ασκεί πίεση στους ευρωπαίους συμμάχους του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτές οι χώρες θα αξιολογήσουν τι άλλο μπορούν να προμηθεύσουν στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα καλέσει ξανά τους συμμάχους να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα συστημάτων αεράμυνας που θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba του ζήτησε «απελπισμένα» «τις προάλλες» επτά συστήματα Patriot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης