Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ουκρανός εθνικιστής συνελήφθη στο Bryansk για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Ρωσία: Ουκρανός εθνικιστής συνελήφθη στο Bryansk για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης
Μετά την αφαίρεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού από μια κρύπτη, ο ύποπτος συνελήφθη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Συνελήφθη και προφυλακίστηκε ένας υποστηρικτής των Ουκρανών εθνικιστών, που κρατείτο στο Bryansk για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε δημόσιο χώρο, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των ρωσικών δικαστηρίων.
«Με δικαστική απόφαση, για τον κατηγορούμενο επιλέχθηκε ως προληπτικό μέτρο η προφυλάκιση έως τις 21 Ιουνίου 2024. Η απόφαση δεν έχει τεθεί σε ισχύ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τους Ρώσους ερευνητές, ένας κάτοικος της περιοχής Bryansk, μέλος της οργάνωσης Legion «Freedom of Russia», που έχει κηρυχθεί ως τρομοκρατική σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, έλαβε οδηγίες από τον καθοδηγητή του να βγάλει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό από την κρύπτη και να τον μεταφέρει σε άλλα πρόσωπα, προκειμένου να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της περιοχής του Bryansk.
Μετά την αφαίρεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού από μια κρύπτη, το άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση συνελήφθη από αξιωματικούς της Ρωσικής Διεύθυνσης FSB για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας την περιοχή του Μπριάνσκ.
Ως αποτέλεσμα, ανοίχθηκε ποινική δικογραφία για την προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Στη Ρωσία η μέγιστη ποινή που επιβάλλεται για αυτά τα αδικήματα είναι στα 20 χρόνια φυλάκισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης