Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Το νερό του Σηκουάνα θα είναι καθαρό

Macron: Το νερό του Σηκουάνα θα είναι καθαρό
Ο Emmanuel Macron χαιρέτισε το «βασικό βήμα για να γίνει ο Σηκουάνας κολυμβητικός»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο οποίος έχει υποσχεθεί να κολυμπήσει στον Σηκουάνα κατά τη διάρκειας των Ολυμπιακών Αγώνων, διαβεβαίωσε σήμερα (23/4) ότι το νερό στο ποτάμι θα είναι «καθαρό», με αφορμή τα εγκαίνια ενός σταθμού επεξεργασίας όμβριων υδάτων στο Champigny-sur-Marne, έναν κρίσιμο σύνδεσμο για τη διεξαγωγή ορισμένων εκδηλώσεων.
Το να μπορείς να κολυμπήσεις στο Μάρνη και στον Σηκουάνα είναι «ένα από τα γεγονότα του αιώνα», δήλωσε η υπουργός Αθλητισμού Amelie Udea-Kastera κατά τη διάρκεια αυτών των εγκαινίων στο Val-de-Marne.
«Είμαστε έτοιμοι, έγκαιρα, στο D-94» των Ολυμπιακών Αγώνων του φετινού καλοκαιριού στο Παρίσι και «θα είμαστε επίσης εκεί για την κληρονομιά μας», πρόσθεσε.
Ο Emmanuel Macron χαιρέτισε επίσης αυτό το «βασικό βήμα για να γίνει ο Σηκουάνας κολυμβητικός» στον λογαριασμό του στο X (πρώην twiter):
«Κινητοποιημένοι όλοι μαζί, Πολιτεία και αιρετοί, φτάνουμε εκεί.
Το νερό από τον Σηκουάνα θα είναι καθαρό», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο.
Ο Emmanuel Macron έχει μάλιστα δεσμευτεί σε αρκετές περιπτώσεις να κολυμπήσει στον Σηκουάνα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, χωρίς ωστόσο να ορίσει την ημερομηνία της συνάντησης ή να διευκρινίσει εάν θα το κάνει δημόσια.
Τα σημείο που ο Μάρνης εκβάλλει στον Σηκουάνα, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και το κολυμβητικό μέρος του τριάθλου αυτό το καλοκαίρι.
Η καθαριότητα του ποταμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες, αγώνες θα μπορούσαν να αναβληθούν ή και να ακυρωθούν σε περίπτωση καταιγίδας, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εκδηλώσεων τον περασμένο Αύγουστο.
Τα μέτρα που ελήφθησαν για τον καθαρισμό του Μάρνη και του Σηκουάνα θα πρέπει επίσης να καταστήσουν δυνατή την κολύμβηση εκεί, κάτι που δεν ήταν δυνατό από το 1970 στην πρώτη περίπτωση και από το 1923 στον ποταμό της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης