Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Από το εξωτερικό η τάση με το βλέμμα στα αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ

Χρηματιστήριο: Από το εξωτερικό η τάση με το βλέμμα στα αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ
Κινήσεις rebalancing λόγω αύξησης της στάθμισης στους δείκτες FTSE Russell από αύριο αναμένονται στην Μυτιληναίος
Σχετικά Άρθρα
Οι διαθέσεις μετοχών από βασικούς μετόχους, επηρέασαν την πορεία της αγοράς στις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Η διόρθωση από τις 1.505 μονάδες ίσως συνεχιστεί, σημειώνουν αναλυτές και η αγορά θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιώσει τις πωλήσεις μετοχών που είδαμε σε Jumbo, Austriacard και Μυτιληναίο. Από την άλλη δεν αποκλείουν το κλίμα στο εξωτερικό να μας επηρεάσει και να δούμε ένα ανοδικό ξεκίνημα.
Ο τζίρος αναμένεται χαμηλότερος λόγω της αργίας σε ΗΠΑ και Λονδίνο. 
Σημειώνεται πως στο κλείσιμο της συνεδρίασης, λόγω της αλλαγής της στάθμισης της μετοχής της Μυτιληναίος που θα ισχύσει από αύριο για τους δείκτες FTSE Russell, πιθανότατα θα παρατηρηθούν αυξημένες εντολές στη μετοχή.
Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που θα δημοσιευτούν αυτήν την εβδομάδα και οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης που θα αναλυθούν από τις διοικήσεις θα μπορούσαν να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η ΕΧΑΕ.
Η Optima Bank περιμένει καλό τρίμηνο λόγω της αύξησης της αποτίμησης της αγοράς και των βελτιωμένων συναλλαγών.
Επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 6,40 ευρώ καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 17,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024 με σημαντικό discount 26% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού, ενώ σε όρους EV/EBITDA (10,2 φορές) το discount αυξάνεται στο 30%.
Τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν στο πρώτο τρίμηνο 24,1% και να ανέλθουν στα 6,5 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 4,3 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30,2%.
Αύριο δημοσιεύει η Motor Oil και η Epsilon Net και την Τετάρτη ο ΟΠΑΠ, η Cenergy και η Κρι-Κρι.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε οριακά αρνητικό άνοιγμα καθώς η επενδυτική ψυχολογία παραμένει επιφυλακτική ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι κινήσεις των τιμών είναι πιθανό να επιδεινωθούν και να έχουν χαμηλότερους όγκους συναλλαγών λόγω των αργιών σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Piraeus Securiites
Θα περιμέναμε ένα θετικό ξεκίνημα αυτήν την εβδομάδα που θα βοηθηθεί από τα σχόλια του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ, ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει επιτόκια. Στο εταιρικό μέτοχο, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν κυρίως στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των ΕΧΑΕ (σήμερα), Motor Oil (28/5) και ΟΠΑΠ (29/5).

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα ακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού. Αυτήν την Εβδομάδα: Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα, η Motor Oil αύριο, ΟΠΑΠ και Cenergy την Τετάρτη. Η Noval ξεκινάει δημόσια εγγραφή από 29 έως 31 Μαΐου και η Fitch θα δημοσιεύσει την αξιολόγηή της την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Βeta
Αργία σήμερα για τις αγορές σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Συσσώρευση αναμένεται με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων (Motor Oil, ΟΠΑΠ, Cenergy, Κρι-Κρι), το rebalancing των δεικτών MSCI και την ανακοίνωση της Fitch (Παρασκευή).

Κύκλος
Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει σήμερα τα μεγέθη της για το 1ο τρίμηνο, την Τρίτη ακολουθεί η Motor Oil, την Τετάρτη ο ΟΠΑΠ και η Cenergy και την Παρασκευή η Austrian Card. Την Τετάρτη ξεκινάει η δημόσια εγγραφή της Noval Properties ενώ την Παρασκευή διενεργείται το rebalancing λόγω των αναδιαρθρώσεων των δεικτών MSCI και η Fitch ανακοινώνει την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο. Αργία σήμερα για τις αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης