Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πετάει το καρπούζι στο 1,80 το κιλό, οι πιπεριές στα 4,85 ευρώ - Βασιλικό γεύμα τα γεμιστά και τα φασολάκια για τα νοικοκυριά

Πετάει το καρπούζι στο 1,80 το κιλό, οι πιπεριές στα 4,85 ευρώ  - Βασιλικό γεύμα τα γεμιστά και τα φασολάκια για τα νοικοκυριά
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τον πρόεδρο του Συνήγορο του Καταναλωτή
Σχετικά Άρθρα
Οι δύο όψεις της αγοράς και της επονομαζόμενης και της ακρίβειας.
Η μια είναι οι συναντήσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξη Τάκη Θεοδωρικάκου με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και με το Συνήγορο του Καταναλωτή και η άλλη είναι η τιμή του καρπουζιού που έφτασε το 1,80 ευρώ το κιλό, οι πιπεριές έως 4,85 ευρώ το κιλό, το μπρόκολο έως 4.41 οι μακριές πιπεριές έως 1,84 ευρώ οι μελιτζάνες έως 3,88 ευρώ, ο μαϊντανός 1,48 ευρώ το σέλινο έως 3,39 ευρώ και το ρύζι από τα 2 έως τα 4 ευρώ.
Το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό όπως είναι τα γεμιστά αλλά τα φασολάκια που έπιασαν τα 5 ευρώ.
Όταν το μεσημεριανό γεύμα συνοδεύονται και από μία φέτα καρπούζι αποτελούν βασιλικό τραπέζι και δεν προορίζεται για ένα μέσο και φτωχό νοικοκυριό.

Πετάει το καρπούζι

Το καρπούζι για να μπει στο ψυγείο ολόκληρο θέλει «γερό» πορτοφόλι διότι τα έξι κιλά κοστίζουν από 6,90 ευρώ έως 10,74 ευρώ διότι η τιμή στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ …τρέχει από τα 1,15 ευρώ και φτάνει το 1,79 ευρώ.
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης θυσίασε την ημέρα της αργίας της Δευτέρα 24 Ιουνίου για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ καθώς και με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη.

Ενώνουμε τα δυνάμεις κατά της ακρίβειας - Το μήνυμα του Τ. Θεοδωρικάκου

Μετά τις συναντήσεις οι οποίες να σημειωθεί έγιναν μακριά από τους δημοσιογράφους. ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με δελτίο τύπου σημειώνει ότι « ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις ανεξάρτητες αρχές, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Τις υποστηρίζουμε θεσμικά αλλά και από άποψη υποδομής για να ανταπεξέλθουν στο πολύ σημαντικό τους έργο.
Κοινός μας στόχος, η αποκλιμάκωση των τιμών που εξυπηρετείται μέσα από την κανονική λειτουργία του ανταγωνισμού με βάση τη νομιμότητα.
Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθώς και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των οικογενειών»..
Πρόκειται για τις πρώτες συναντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης με δύο έγκριτους νομικούς οι οποίοι είναι δύσκολο να δώσουν σαφή απάντηση πόσο κοστίζει σήμερα σε μία νοικοκυρά να φτιάξει ένα καλοκαιρινό φαγητό όπως είναι τα γεμιστά.
Το καρπούζι το ξεχνάμε προσωρινά αναμένοντας σε διόρθωση της τιμής του προς τα τέλη Ιουλίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης