Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Δοκιμάζει τις 20.000 δολ. το Bitcoin - Γιατί θα μπορούσε να «πέσει» -50%, ποιο το κρίσιμο σημείο στήριξης

tags :
Δοκιμάζει τις 20.000 δολ. το Bitcoin - Γιατί θα μπορούσε να «πέσει» -50%, ποιο το κρίσιμο σημείο στήριξης
Περαιτέρω πτώση σημειώνουν τόσο το Bitcoin όσο και τα altcoins
Σχετικά Άρθρα

Περαιτέρω πτώση σημειώνουν τόσο το Bitcoin όσο και τα altcoins, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο ακόμα και για πτώση μέχρι τα 10.000 δολ…
Υπενθυμίζεται πως το πρώτο τη τάξει κρυπτονόμισμα υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό 18 μηνών, καταγράφοντας πτώση -6%, δοκιμάζοντας την ψυχολογική αντίσταση των 20.000 δολαρίων.
Επισημαίνεται πως το Bitcoin έχει απολέσει περίπου 28% από την Παρασκευή και πάνω από το ήμισυ της αξίας του φέτος.
Από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει περίπου 70%.
Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο coin, υποχώρησε έως και 9,4% στα 1.090 δολάρια.

Το κρίσιμο σημείο…

Όπως αναφέραμε, η ανησυχία στις τάξεις των αναλυτών εντείνεται, με το βλέμμα όλων να πέφτει στο κρίσιμο σημείο αντίστασης των 19.511 δολ.
Αυτό είναι το υψηλό που σημείωσε το νόμισμα κατά τον τελευταίο ανοδικό κύκλο του το 2017, στο οποίο έφτασε στο τέλος του ίδιου έτους.
Κατά τη διάρκεια της 12ετούς ιστορίας του, το Bitcoin δεν έπεσε ποτέ κάτω από τις προηγούμενες αιχμές του κύκλου, σύμφωνα με τους Vetle Lunde και Jaran Mellerud στην Arcane Research, οπότε ένα «διάλειμμα» κάτω από αυτό θα ήταν σημαντικό.
«Πιθανή… επίσκεψη κάτω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις και σε μείωση της μόχλευσης, οπότε αυτό καθίσταται αυτομάτως ένα σημαντικό επίπεδο υποστήριξης στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή».
Επιπλέον, εκτός από την ψυχολογική σημασία του σημείου αντίστασης, το μεγαλύτερο μέρος του ανοιχτού ενδιαφέροντος για Bitcoin options βασίζεται στην τιμή άσκησης των 20.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον Arcane, «η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των πιέσεων σε ό,τι αφορά τη spot αγορά».
Καταγραφή_239.JPG
Τα κρυπτονομίσματα έχουν καταρρεύσει φέτος, με τις τιμές ορισμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να υποχωρούν έως και 90%, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον αχαλίνωτο πληθωρισμό.
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 30% από την Παρασκευή, ενώ δεν έχει «δει» θετικό πρόσημο τις τελευταίες 9 ημέρες.
Το αν η πτώση συνεχιστεί στο μέλλον είναι προς συζήτηση, αλλά οι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθεί η Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, κάτι που θα ήταν η μεγαλύτερη άνοδος εδώ και δεκαετίες.
Ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, αν μη τι άλλο, θα ήταν επιβλαβές για επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα.

Τεχνική ανάλυση

Η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στην τεχνική ανάλυση, βλέπει μια «αποφασιστικά αρνητική αλλαγή» για το Bitcoin.
Η διάσπαση της αντίσταση των 27.200 δολ. έχει αυξήσει τον κίνδυνο πτώσης στη ζώνη των 18.300-19.500 δολ. - άλλη μια περιοχή υποστήριξης.
«Το bitcoin και τα περισσότερα άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου παραμένουν σε δυσμένεια σε αυτό το περιβάλλον», έγραψε σε ενημερωτικό σημείωμα αυτή την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, το selloff ανάγκασε αρκετές εταιρείες να ανακοινώσουν απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων.
Η Coinbase Global Inc. ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα απολύσει το 18% του εργατικού δυναμικού της, ακολουθώντας τα βήματα άλλων της Gemini Trust Co. και της BlockFi Inc.
Ο Peter Tchir, επικεφαλής αναλυτής στην Academy Securities, λέει ότι τέτοιες εξελίξεις -μαζί με πιθανώς μειωμένες δαπάνες για διαφημίσεις, συνέδρια και άλλα πράγματα από εταιρείες κρυπτογράφησης- μπορούν να αρχίσουν να έχουν επιπτώσεις στον πλούτο.
«Εάν η επιβράδυνση είναι πραγματική -και νομίζω ότι είναι- νομίζω ότι ίσως θα φτάσουμε στα 10.000 δολ. σε ό,τι αφορά το Bitcoin» είπε στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης