Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Evercore: Volatility στη Wall εν όψει εκλογών (5/11) - Στις 6.000 μονάδες ο S&P 500

Evercore: Volatility στη Wall εν όψει εκλογών (5/11) - Στις 6.000 μονάδες ο S&P 500
H Evercore διατηρεί τον στόχο της για τον S&P 500 να φθάσει τις 6.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους

Η μεταβλητότητα στη Wall Street είναι πιθανό να αυξηθεί πριν από τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίοτ και μπορεί να διατηρηθεί και μετά από αυτές, εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές της Evercore ISI.
«Μια αύξηση της μεταβλητότητας, που ήδη συμβαίνει και είναι παρόμοια με την άνοδο του 2016 και του 2020, παραμένει βασικό σενάριο», έγραψαν σε σημείωμα της Κυριακής.
Οι σημερινές πιθανότητες ευνοούν τη νίκη του πρώην προέδρου Donald Trump, με τη δημοσκόπηση flash poll της Evercore να δείχνει στροφή προς το 55/45 υπέρ του.
Η Evercore σημειώνει ότι ένα «αμφισβητούμενο αποτέλεσμα» στις εκλογές θα μπορούσε να «δυναμιτίσει το κλίμα», προκαλώντας περαιτέρω πωλήσεις στις αγορές, εάν η αβεβαιότητα παραμείνει.
Αντίθετα, ένα «καθαρό» και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό να προκαλέσει θετική αντίδραση.
Αυτή η αισιοδοξία τροφοδοτείται από παράγοντες όπως οι αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed, οι ελεγχόμενοι κίνδυνοι πληθωρισμού, η σταθερή οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση της υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις 6.000 μονάδες ο S&P 500

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Evercore διατηρεί τον στόχο της για τον S&P 500 να φθάσει τις 6.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.
Το 2024 έχει ακολουθήσει το ιστορικό μοτίβο που παρατηρήθηκε σε προηγούμενα εκλογικά έτη, όπου ο έλεγχος του Κογκρέσου είναι αμφισβητούμενος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο S&P 500 παρουσιάζει διψήφιες ποσοστιαίες μεταβολές, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, σύμφωνα με την Evercore.
«Τα κέρδη από έτος σε έτος είναι ακόμη πιο εξαιρετικά, δεδομένου ότι η αβεβαιότητα για τις εκλογές έχει δει αλλαγή υποψηφίων, απόπειρες δολοφονίας και την τέταρτη μεγαλύτερη έξαρση μεταβλητότητας που έχει σημειωθεί ποτέ», αναφέρεται στο σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης