Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Η Νορβηγία γίνεται ένα καλά οπλισμένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν θα τη σώσει

Zakharova (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Η Νορβηγία γίνεται ένα καλά οπλισμένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν θα τη σώσει
Η στρατιωτικοποίηση του νορβηγικού βορρά δεν θα αυξήσει την ασφάλειά του, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 
Η στρατιωτικοποίηση της βόρειας Νορβηγίας δεν θα αυξήσει την ασφάλειά της αλλά θα προκαλέσει μόνο κλιμάκωση της έντασης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Έχουμε σχολιάσει επανειλημμένα αυτό το θέμα στο πλαίσιο των στρατιωτικών προετοιμασιών από τη Νορβηγία, της αύξησης της έντασης των ασκήσεων με τη συμμετοχή συμμάχων και της αύξησης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Αρκτική.
Σημειώσαμε τον σταδιακό μετασχηματισμό των βόρειων περιοχών της Νορβηγίας , δίπλα στα ρωσο-νορβηγικά σύνορα, σε ένα καλά οπλισμένο και οχυρωμένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η στρατιωτικοποίηση του νορβηγικού βορρά δεν θα αυξήσει την ασφάλειά του, αλλά θα προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας κλιμάκωση των εντάσεων», είπε η Zakharova.
Πρόσθεσε δε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη Νορβηγία.
Στα τέλη Ιουνίου, η επιχειρησιακή διοίκηση «Finnmark» των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων πρότεινε να μετακινηθεί το όριο του περιορισμού για στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κατά 65 χιλιόμετρα ανατολικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν πιο στρατηγικά ωφέλιμες περιοχές για τις στρατιωτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης