Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ σταματούν όλες τις παραδόσεις Patriot… για να καλύψουν την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ σταματούν όλες τις παραδόσεις Patriot… για να καλύψουν την Ουκρανία
Συστήματα Patriot αναμένουν Γερμανία, Ρουμανία και Πολωνία
(upd) Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Πέμπτη 20/6 ότι θα σταματήσουν όλες τις παραγγελίες παράδοσης του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot σε τρίτους και να τις ανακατευθύνει στην Ουκρανία προκειμένου να καλύψει τις αντιαεροπορικές της ανάγκες.
Αυτό υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, οι οποίοι δεν αποκλείουν οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός της ημέρας.
Όπως επισημαίνεται, ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης που περιμένουν παραδόσεις συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ είναι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Γερμανία.
Σημειώνεται πως το 2023 η Ουκρανία έλαβε δύο συστήματα Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και άλλο ένα σύστημα από τις ΗΠΑ, με δύο πρόσθετους εκτοξευτές από την Ολλανδία.
Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα έχουν ήδη καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υποστήρξιε ότι η Ουκρανία χρειάζεται 25 συστήματα Patriot για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της, αν και ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba υπογράμμισε ότι προς το παρόν επικεντρώνεται στην εξασφάλιση 7 συστημάτων Patriot.
Απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις, η Γερμανία είπε ότι θα δώσει ένα ακόμα σύστημα Patriot - το τρίτο - στο Κίεβο, η Ισπανία είπε ότι θα παράσχει επιπλέον πυραύλους στις ουκρανικές δυνάμεις ενώ ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ότι θα δώσει ένα ακόμα σύστημα Patriot.
Σημειώνεται ότι κάθε σύστημα Patriot κοστίζει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης