Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ώθηση από τη… Γενική Συνέλευση για τη Motor Οil – Ξεχώρισε με άνοδο 4% στον FTSE 25

tags :
Ώθηση από τη… Γενική Συνέλευση για τη Motor Οil – Ξεχώρισε με άνοδο 4% στον FTSE 25
Έχει δώσει προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή και στις 26 Ιουλίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 1,40 ευρώ ανά μετοχή.
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις που έγιναν πριν στη γενική συνέλευση της Motor Oil, οδήγησαν σε σημαντική άνοδο σήμερα τη μετοχή, σε μία συνεδρίαση συσσώρευσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού.
Όπως μεταδίδει το worldenergynews.gr πολύ πιο ισχυρά σε σχέση με το 2023 αναμένεται να είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil και το δεύτερο τρίμηνο του 2024 όπως προέβλεψε ο επικεφαλής της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
«Είναι μεγάλη ευθύνη και στοίχημα για τη Motor Oil να συνεχίσει με συνέπεια την μετεξέλιξη που πραγματοποιεί τα τελευταία 6 χρόνια διευρύνοντας τις δραστηριότητές της στο σύνολο των ενεργειακών δραστηριοτήτων» ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης, ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση των μεγάλων κινήσεων της Motor Oil το 2023 υπογραμμίζοντας τη συνεργασία με τη ΔΕΗ στην κοινοπραξία Hellenic Ηydrogen στην οποία έχουν ήδη επενδυθεί 6,7 εκατ. ευρώ και καταλήγοντας στην εξαγορά του 25% του ΑΝΕΜΟΥ έναντι 123 εκατ. ευρώ που οδήγησε στο να κατέχει η MOH το σύνολο της εταιρείας και να διαθέτει συνολικά 839 MW ΑΠΕ σε λειτουργία, εκ των οποίων το 93% είναι αιολικά.
Επιπλέον το υψηλό μέρισμα αποτελεί λόγο ενίσχυσης θέσεων στη μετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι έχει δώσει προμέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή και στις 26 Ιουλίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 1,40 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή ενισχύθηκε +3,65% στα 25,58 ευρώ, από υψηλό ημέρας +4,38%, με όγκο 162 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,83 δισ. ευρώ.
Ήταν η μετοχή με την καλύτερη πορεία στον FTSE 25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης