Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και με δυσκολίες κρατήθηκε στο «συν» – Υψηλός τζίρος λόγω rebalancing

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με επιλεκτικές κινήσεις και με δυσκολίες κρατήθηκε στο «συν» – Υψηλός τζίρος λόγω rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στον απόηχο της μη ένταξης σε watch list, της λήξης των παραγώγων (τριπλή) και του rebalancing, θα λέγαμε πως η αγορά έκλεισε καλά. Μάλιστα το κλίμα στην Ευρώπη δεν ήταν υποστηρικτικό, αλλά η αγορά μας θα λέγαμε πως βρήκε τη δύναμη μετά από μία συσσώρευση γύρω από το χθεσινό κλείσιμο να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με άνοδο έστω και οριακή. Σε αυτήν την κίνηση βοήθησαν μετοχές όπως ΔΕΗ, Eurobank, ΟΤΕ και Μυτιληναίος. Στις τελικές δημοπρασίες οι αγορές σε Τιτάν, Cenergy και Autohellas, πρόσφεραν στήριξη επίσης. Ο τζίρος λόγω του rebalancing FTSE Russell αυξήθηκε σημαντικά. Πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν κάτω από 100 εκατ. ευρώ και μετά ξεπέρασε τα 243 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε χαμηλό 5 μηνών η Πειραιώς και έξι μηνών η Alpha Bank. Εξαιρετική συμπεριφορά από τη Eurobank σήμερα και η μόνη από τις συστημικές με άνοδο. Ξανά εξαιρετική η Optima Bank και με μεγάλο όγκο αφού εντάσσεται σε δείκτες του FTSE Russell.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υψηλά 24,5 ετών από τη μετοχή σήμερα και διαβάζοντας τις εκθέσεις των αναλυτών και τα σχόλιά τους μάλλον έχει δρόμο ακόμα, μέχρι τα ιστορικά υψηλά της. Στα 16,98 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 17,14 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν είναι όλες οι διανομές μετοχών σε στελέχη ίδιες. Άλλα στελέχη λαμβάνουν bonus χωρίς να έχουν πετύχει κάποιο σημαντικό έργο, άλλα παίρνουν γιατί έκαναν πολλά. Σε κάθε περίπτωση η στήλη κοιτάζει τις διανομές μία-μία και εδώ μας φαίνεται λογική. Επίσης κοιτάμε τις μετοχές που δίνονται επί του συνόλου. Άλλες διοικήσεις έχουν πάρει πολλά παραπάνω. Επίσης καλό είναι όλες οι εταιρείες να μας λένε ποιοι παίρνουν τις μετοχές, όχι απλά ονόματα. Στα 2,52 ευρώ και στο +1%.

AUTOHELLAS: Προφανώς και προκαλεί προβληματισμό να πηγαίνει εξαιρετικά ο τουρισμός και αυτή να υποχωρεί. Ίσως η πίεση στις τιμές να είναι υψηλότερη της εκτίμησης της διοίκησης. Νέα χαμηλά 16 μηνών έγραψε σήμερα, αλλά λόγω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε με άνοδο 1,74% και στα 11,68 ευρώ. Το χαμηλό ημέρας ήταν στα 11,20 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 30,60 ευρώ με άνοδο 3,2%.

ΕΥΔΑΠ: Στο -2,99% και στα 5,51 ευρώ. Απίστευτη απαξίωση! Έχει βέβαια το φθηνότερο νερό! Να το χαίρονται…

QUEST: Εκτός FTSE 25 πλέον και δεν είδαμε δυνατές εκροές. Με απώλειες 1,51% βέβαια έκλεισε η μετοχή.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Πίεση και σήμερα και ειδικά για τη Motor Oil.

ORILINA ΑΕΕΑΠ: Τεράστιες αγορές μετοχών από τον βασικό μέτοχο. Προφανώς και δεν τον απασχολεί η διασπορά και ο Κανονισμός Κοντόπουλου.

EPSILON NET:
Με δυσκολία μαζεύει μετοχές στα 12 ευρώ το σχήμα που θέλει να την εξαγοράσει και βγαίνουν συνεχώς εντολές υψηλότερα. Ακόμα περιμένουμε την έγκριση του ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στα 12,30 ευρώ έκλεισε και μάλιστα ζητούσαν 30 χιλ. τεμάχια οι αγοραστές.

ΕΧΑΕ: Δυνατή πίεση σήμερα στη μετοχή, στον απόηχο της διατήρησης της αγοράς σε αναδυόμενη από τον MSCI. Στα 4,86 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και στο -3,19%.

AS COMPANY: Από τον Οκτώβριο του 2019 είχε να δει αυτές τις τιμές. Αρκεί να υπάρχει θέληση και όλα γίνονται. Από τη μία οι αγορές των στελεχών από το ταμπλό και από την άλλη η πρόθεση για περισσότερη εξωστρέφεια και τα νέα προϊόντα που αναλαμβάνει αλλάζουν την εικόνα της μετοχής στο ταμπλό. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Είναι πολλές αυτές που αξίζουν καλύτερη αποτίμηση. Στα 2,91 ευρώ και στο +2,11%.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Για να σας γράφουμε την αλήθεια, είχαμε ξεχάσει ότι τη Δευτέρα θα είναι κλειστό το Χ.Α. λόγω αργίας. Έτσι λοιπόν σήμερα κάποιοι κατοχύρωσαν δικαίωμα σε διανομές. Την Τρίτη 10 μετοχές θα ξεκινήσουν τη συνεδρίαση χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ή την επιστροφή κεφαλαίου. Την Τετάρτη άλλες 3 ακόμα θα κάνουν το ίδιο.

FOURLIS: Καλή εικόνα σήμερα στη μετοχή λόγω της γενικής συνέλευσης και των εκτιμήσεων που έδωσε η διοίκηση για την τρέχουσα χρήση. Αν καταφέρει και πετύχει τους στόχους, τότε ίσως τα τρέχοντα επίπεδα να αποδειχθούν αρκετά χαμηλά. Καθηλωμένη χρόνια η μετοχή. Στα 3,9350 ευρώ με άνοδο 3,55%.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης