Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Το ευρώ θα ενισχυθεί έναντι του δολαρίου το 2016, ανεξαρτήτως των τιμών του πετρελαίου

Danske Bank: Το ευρώ θα ενισχυθεί έναντι του δολαρίου το 2016, ανεξαρτήτως των τιμών του πετρελαίου
Tα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ προβλέπεται ότι θα είναι ισχυρά, επισημαίνουν οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας
Το ευρώ αναμένεται ότι θα κινείται σε ένα στενό φάσμα διακύμανσης έναντι του δολαρίου το επόμενο διάστημα, αλλά προβλέπεται ότι θα ανακάμψει αργότερα εντός του 2016.
Αυτό προβλέπουν σε έκθεσή τους για την ισοτιμία των δύο νομισμάτων οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας Danske Bank.
Ειδικότερα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι «το ευρώ βρίσκεται εγκλωβισμένο στο εύρος 1,05-1,10 δολ. αυτή τη στιγμή, αλλά εκτιμούμε ότι θα ενισχυθεί αργότερα εντός του έτους, καθώς η νομισματική πολιτική δεν αναμένεται να μεταβληθεί και τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ προβλέπεται ότι θα είναι ισχυρά».
Ακόμη, η έκθεση επισημαίνει ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να ενισχυθεί έναντι του αμερικανικού, ανεξαρτήτως του εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές ή όχι.
Μάλιστα, τονίζεται ότι η άνθιση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου έχει μειώσει σημαντικά την εξάρτηση των ΗΠΑ από τις εισαγωγές, ενώ οι καθαρές εισαγωγές της ευρωζώνης δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσιες από εκείνες των ΗΠΑ.
Τέλος, όσον αφορά τα εμπορεύματα επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να στηρίζουν το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς καταγράφεται σημαντική βελτίωση των όρων εμπορίου στην ευρωζώνη».

wwew.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης